Ελλαδα

Παγώνη: Θερίζει η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού

Τι είπε για το τείχος ανοσίας, τους εμβολιασμούς των υγειονομικών καθώς και την τρίτη δόση του εμβολίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός νέων
Εμβολιασμός νέων © Eurokinissi

Ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού εξέφρασε νωρίτερα η Ματίνα Παγώνη.

Τους φόβους της για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα, η κα Παγώνη τόνισε πως «η μετάλλαξη Δέλτα θερίζει, δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και νέους» ενώ επικαλούμενη μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ σημείωσε ότι «λόγω της μετάλλαξης Δέλτα τα παιδιά βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Στο πλαίσιο αυτό, ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται πρωτίστως για τη, δική τους προστασία και για εκείνη των οικογενειών τους».

«Τα παιδιά άνω των 12 πρέπει να εμβολιαστούν, όχι μόνο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, αλλά γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ επιθετική και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Κάνω έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία» συμπλήρωσε.

Ως προς το τείχος ανοσίας μέσω του εμβολιασμού τόνισε ότι δεν έχουμε φτάσει τα επιθυμητά επίπεδα προτείνοντας «να γίνει καθολικός ο εμβολιασμός σε άτομα άνω των 50 ετών» προσθέτοντας πως «άτομα μεγάλης ηλικίας είναι επικίνδυνο να έχουν προβλήματα εφ' όρου ζωής λόγω της νόσου».

Ερωτηθείσα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών ανέφερε πως «υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος και ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι ασθενείς. Σε κάθε περίπτωση όσον αφορά τους γιατρούς το 94% αυτών έχει εμβολιαστεί».

Τέλος, για την τρίτη δόση του εμβολίου εκτίμησε ότι «πρέπει να αρχίσει να χορηγείται ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο-Νοέμβριο, για αυτούς που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη. Όσοι εμβολιάστηκαν, για παράδειγμα, το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να λάβουν την αναμνηστική δόση αν δεν περάσουν 7-9 μήνες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ