Ελλαδα

Φυλακές Νέων Αυλώνα: «Δύο απόφοιτοί μας είναι πλέον φοιτητές»

Τι είχε πει στην ATHENSVOICE για τον δύσκολο δρόμο προς τις Πανελλήνιες ο διευθυντής του σχολείου, Πέτρος Δαμιανός

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σχολείο του Ειδικού Καταστήματος Νέων Αυλώνα
Το σχολείο του Ειδικού Καταστήματος Νέων Αυλώνα © EUROKINISSI

Φυλακές Νέων Αυλώνα: Οι δύο υποψήφιοι κατάφεραν να περάσουν σε πανεπιστήμια - Το συγχαρητήριο μήνυμα του διευθυντή του σχολείου.

Οι Βάσεις 2021 ανακοινώθηκαν σήμερα (27/8) από το Υπουργείο Παιδείας και τα καλά νέα για την είσοδο των υποψηφίων στα ΑΕΙ της χώρας έφτασαν και στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, όπου οι δύο υποψήφιοι έμαθαν για τη σχολή της επιτυχίας τους, γεμίζοντας περηφάνια τους καθηγητές τους και τον διευθυντή του σχολείου, Πέτρο Δαμιανό. 

«Δύο ακόμα απόφοιτοι του Λυκείου μας είναι πλέον φοιτητές...!!! Η χαρά μας είναι μεγάλη... Παρά τις ιδιαίτερες δυσκολίες της φετινής χρονιάς κατάφεραν να ανοίξουν ένα παράθυρο στη ζωή τους... Εύχομαι η όρεξη και η δίψα για ζωή που έχουν, να μη τους εγκαταλείψει και να οδηγηθούν μέχρι το τέλος της όμορφης περιπέτειας που τώρα ξεκινά...», έγραψε ο κ. Δαμιανός στη σελίδα του Facebook και πρόσθεσε: «Εύχομαι η σημερινή επιτυχία τους να είναι η αρχή της καλύτερης ζωής που ονειρεύονται για... μετά τη φυλακή... Άλλωστε κοντά μας έμαθαν ότι ...όλα είναι δυνατά, φτάνει να το θελήσουν...... και...... δεν πειράζει που έπεσες, φτάνει να σηκωθείς... Εμείς, οι δάσκαλοί σας αλλά και πολλοί άλλοι από τη κοινωνία, θα είμαστε δίπλα σας...». 

 

 

 

 

 

Φυλακές Νέων Αυλώνα: Ο δύσκολος δρόμος για τις Πανελλήνιες

Ο διευθυντής του σχολείου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, Πέτρος Δαμιανός, πριν από λίγους μήνες, την ημέρα που οι Πανελλήνιες 2021 έκαναν πρεμιέρα, είχε μιλήσει στην ATHENSVOICE για το δύσκολο δρόμο που ακολούθησαν οι δύο μαθητές μέχρι να βρεθούν μπροστά από το τετράδιο των Πανελληνίων. 

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει γι’ αυτά τα παιδιά να δώσουν εξετάσεις, να προσπαθήσουν και να τα καταφέρουν. Τονώνει την αυτοπεποίθησή τους και την πορεία τους. Οι μαθητές των μικρότερων τάξεων βλέπουν την προσπάθειά τους και θέλουν να τα καταφέρουν κι εκείνοι. Πέρυσι δύο από τους τρεις μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις τα κατάφεραν, πέρασαν. Φέτος, έχουμε μεγάλη αγωνία, γιατί έχει αλλάξει και το σύστημα με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Θα υπάρξουν προβλήματα και νομίζω πως γι’ αυτά τα παιδιά θα είναι μία μεγαλύτερη αδικία», είχε πει στην ATHENSVOICE ο κ. Δαμιανός. 

Ο δρόμος προς τις Πανελλήνιες 2021 δεν ήταν εύκολος. Όπως δεν ήταν εύκολη υπόθεση η εκπαιδευτική διαδικασία μιας χρονιάς που ξεκίνησε για το Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα με ρεκόρ εγγραφών στο σχολείο. Ρεκόρ το οποίο «γκρέμισαν» ο κορωνοϊός και η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών.

«Ξεκινήσαμε με ρεκόρ εγγραφών στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το ΙΕΚ που λειτουργούν στο Κατάστημα Κράτησης. Είχαμε 250 εγγραφές σε όλες τις βαθμίδες. Πρόκειται για ένα ποσοστό που αντιστοιχεί στο 95-96% των κρατουμένων, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό των φυλακών ολόκληρης της χώρας κυμαίνεται στο 10-11%», δηλώνει στην ATHENS VOICE o κ. Πέτρος Δαμιανός και προσθέτει: «Φέτος έγιναν άμεσα οι προσλήψεις εκπαιδευτικών. Εκτός από τους τέσσερις μόνιμους είχαμε από την αρχή της χρονιάς και αναπληρωτές. Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ξεκινήσαμε φουλ, μέχρι τις 6 Νοεμβρίου, οπότε και έκλεισαν τα σχολεία. Προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε με το εκπαιδευτικό κανάλι. Με την ανοχή της διοίκησης κάναμε  ότι καλύτερο μπορούσαμε για τους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού, της Γ’ Γυμνασίου και της Γ’ Λυκείου, που παίρνουν απολυτήριο. Μόλις άνοιξαν και πάλι τα σχολεία κάναμε όλο το διάστημα μαθήματα για να αναπληρώσουμε τα κενά. Ούτε γιορτές, ούτε εκδηλώσεις, ούτε άλλες δράσεις. Σίγουρα του χρόνου θα κάνουμε διορθώσεις».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ