Ελλαδα

Γκάγκα: Το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει ζώντα ιό

«Είναι ελάχιστοι οι εμβολιασμένοι ασθενείς που βρίσκονται στις μονάδες, είναι 20 με 30 σε σύνολο 360 ασθενών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κορωνοϊού
Εμβόλιο κορωνοϊού © Eurokinissi

Τους λόγους για το οποίο το εμβόλιο είναι ασφαλές ανέλυσε η Μίνα Γκάκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σωτηρία».

Για την ασφάλεια του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μίλησε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Συγκεκριμένα, η κα Γκάγκα τόνισε πως «οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να φοβούνται να το κάνουν. Δεν έχει ζώντα ιό, δεν επηρεάζει το ανοσολογικό υπόβαθρο του ανθρώπου, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που δεν μπορεί κανείς να κάνει το εμβόλιο. Μετά 5,5 δισ. δόσεις δεν χρειάζεται ερμηνεία τι έχουν δώσει τα εμβόλια στην ανθρωπότητα όλα αυτά τα χρόνια» και πρόσθεσε: 

«Είναι ελάχιστοι οι εμβολιασμένοι ασθενείς που βρίσκονται στις μονάδες 20 με 30 στο σύνολο 340 με 360 ασθενών. Πολλοί από τους ασθενείς που είναι σε μονάδες ή καταλήγουν έχουν υποκείμενα νοσήματα».

Ταυτόχρονα, η κα Γκάγκα επεσήμανε την ανησυχία της για την πίεση στα νοσοκομεία με την αύξηση εισαγωγών, νοσηλειών και διασωληνώσεων.

«Με φοβίζει πάρα πολύ το πώς θα είναι τα νοσοκομεία σε Αθήνα και της περιφέρειας και πώς θα είναι η ζωή για όλους. Πρέπει να περιορίσουμε τη μετάδοση, για να γυρίσουμε στη φυσιολογική ζωή με εμβολιασμούς και τήρηση των μέτρων προφύλαξης. Είμαστε συνεχώς γεμάτοι, είμαστε το μεγαλύτερο βέβαια νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, με το που αδειάζει ένα κρεβάτι ταυτοποιείται και έρχεται άλλος ασθενής. Η πίεση και οι εισαγωγές είναι καθημερινές. Πάνω από 300 κρεβάτια έχουμε και 84 κρεβάτια είναι μονάδες».

Τέλος, υπογράμμισε πως «οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί κατά 25% μέσα σε 2 εβδομάδες, στο «Σωτηρία» εδώ και σε ένα μήνα περίπου είμαστε συνεχώς γεμάτοι».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ