Ελλαδα

Καιρός-Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Καταιγίδες από το απόγευμα

Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυροί άνεμοι και χαλαζοπτώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταιγίδα - Καλοκαίρι
Καταιγίδα - Καλοκαίρι © EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΕΜΥ- Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από το απόγευμα της Πέμπτης (26/8) - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης (26/8) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ανέμους και χαλαζοπτώσεις από το απόγευμα σε περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: «σήμερα, Πέμπτη (26-08-2021), από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Αργά το απόγευμα και το βράδυ είναι πιθανό να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η Μακεδονία, κυρίως η κεντρική και η
ανατολική.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (27-08-2021) στα βόρεια και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά». 

 

Καιρός-Μαρουσάκης: Επικίνδυνες καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Για επικίνδυνες καταιγίδες τις επόμενες ώρες προειδοποιεί ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, με ανάρτησή του στα social media, κάνοντας λόγο για επιδείνωση του καιρού κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. 

«Ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν το βόρειο Ιόνιο, οι οποίες προς το απόγευμα θα μετατοπιστούν νοτιότερα και ανατολικότερα επηρεάζοντας το κεντρικό Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και πιθανόν βόρεια Θεσσαλία καθώς και τη δυτική - βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς κεραυνούς. Υδροστρόβιλοι - ανεμοστρόβιλοι δεν θα πρέπει να αποκλειστούν», γράφει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, από το μεσημέρι της αυριανής ημέρας και μετά «αναμένεται εκτόνωση της όλης κατάστασης». 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ