Ελλαδα

Σε ποιες περιοχές χαλάει ο καιρός σήμερα Σάββατο 21 Αυγούστου

Η αναλυτική πρόγνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύννεφα στην Αττική πάνω από τη λεωφόρο Ποσειδώνος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ο καιρός σήμερα Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 αναμένεται άστατος
Σύννεφα στην Αττική πάνω από τη λεωφόρο Ποσειδώνος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ο καιρός σήμερα Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 αναμένεται άστατος © EUROKINISSI/

Ο καιρός σήμερα Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 αναμένεται άστατος σε περιοχές της χώρας, με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, έχει ο καιρός σήμερα Σάββατο 21 Αυγούστου 2021. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Αναμένονται άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού έχει δοθεί στη δημοσιότητα, με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι να αναμένονται σε περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Θράκη, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα επεκταθούν και στην Πελοπόννησο και θα ενταθούν. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει το μεσημέρι και απόγευμα στην κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 33, στη Θεσσαλία από 19 έως 34, στην Ήπειρο από 17 έως 33, στη Στερεά από 19 έως 33, στην Πελοπόννησο από 20 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 22 έως 30, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 37, στις Κυκλάδες από 22 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 25 έως 33 και στην Κρήτη από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Σ. Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία | 20/08/2021 | ΕΡΤ

Ο καιρός σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου με την μέγιστη στα ανατολικά του νομού να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές με βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 24 και 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Ο καιρός σήμερα Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Το βράδυ από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και κατά τόπους στη Κρήτη 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ