Ελλαδα

Το time-lapse βίντεο για τη φωτιά στα Βίλια και την εξέλιξή της

Πόσα στρέμματα έχουν γίνει στάχτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στα Βίλια, καθώς μαίνεται η μεγάλη φωτιά
Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στα Βίλια, καθώς μαίνεται η μεγάλη φωτιά © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΝΗΣ

Η φωτιά στα Βίλια και η εξέλιξή της σε time-lapse βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, την ώρα που δορυφόρος κατέγραψε τη νέα πυρκαγιά στην Αττική.

Στη δημοσιότητα δόθηκε time-lapse βίντεο για τη φωτιά στα Βίλια και την εξέλιξή της. Για μια δύσκολη νύχτα στα Βίλια μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη νέα έκτακτη ενημέρωση, την ώρα που ο ομώνυμος οικισμός παραμένει σε πύρινο κλοιό και οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια.

Τo time-lapse βίντεο είναι από κάμερες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι οποίες αποτυπώνουν την εξέλιξη του πύρινου μετώπου.

Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας στα Βίλια, καθώς μεγάλο μέρος της φωτιάς καίει στο βουνό, όπου υπάρχει συμπαγές δάσος χωρίς καλλιέργειες, με αποτέλεσμα η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων να είναι περιορισμένη, καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι.

Meteo.gr: 18/08/2021. Χρονογραφήματα καμερών Πεντέλης

Πόσα στρέμματα κάηκαν από τη φωτιά στα Βίλια - Εικόνα από δορυφόρο

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι στα Βίλια έχουν καεί παραπάνω από 80.000 στρέμματα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενεργοποιήσει το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus για την καταγραφή των καμένων εκτάσεων.

Εν τω μεταξύ ο δορυφόρος Sentinel-2 κατέγραψε αποκαρδιωτικές εικόνες από την πυρκαγιά στα Βίλια.

Με κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις αποτυπώνονται οι εκτιμήσεις για τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς, καθώς και ο καπνός από τη φωτιά. Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, ο πυκνός καπνός καθιστά την προσπάθεια εκτίμησης της καμένης έκτασης δύσκολη και αυξάνει την πιθανότητα λάθους.

Πυρκαγιές και καπνός στα Βίλια Αττικής - Η εικόνα που κατέγραψε ο δορυφόρος Sentinel-2
Πυρκαγιές και καπνός στα Βίλια Αττικής - Η εικόνα που κατέγραψε ο δορυφόρος Sentinel-2 © meteo.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ