Ελλαδα

Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση σε ευπαθείς ομάδες από Σεπτέμβρη

Πότε θα είναι εφικτή η επίτευξη της ανοσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μάριος Θεμιστοκλέους για αναμνηστική δόση εμβολίου: Ξεκινά η χορήγηση από τον Σεπτέμβριο σε ανοσοκατεσταλμένους.

Τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ανοσοκατασταλμένους, δηλαδή σε ευπαθείς ομάδες με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας, αποφάσισε εχθές, Τρίτη (17/8) η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως έκανε γνωστό σήμερα (18/8) ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης θα ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ σημείωσε ότι εξετάζονται τα δεδομένα για να επεκταθεί η αναμνηστική δόση και στις υπόλοιπες ομάδες, καθώς και στους υγειονομικούς.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των εμβολιασμών, σημείωσε ότι με την επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, αυξήθηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό. Όπως είπε, ήδη έχουν κλειστεί 30.000 ραντεβού από νεαρά άτομα. Μάλιστα, επεσήμανε ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί η ανοσία στα μέσα ή τέλη του Σεπτεμβρίου, εάν ο καθημερινός αριθμός των εμβολιασμών επιστρέψει στο 1% του πληθυσμού την ημέρα, δηλαδή στους 100.000 εμβολιασμούς καθημερινά. 

Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο σχετικά με το πώς θα είναι η ζωή μας από το Σεπτέμβριο και μετά. «Είναι φανερό γιατί χρειάζεται να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό. Αναμέναμε την κάμψη των εμβολιασμών λόγω καλοκαιριού, ειδικά στις ηλικίες 18-24 ετών». 

Ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους στον ΣΚΑΪ | Newsroom | 18/08/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.