- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παυλάκης για μετάλλαξη Δέλτα: Πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός
Μεταδίδεται αστραπιαία, μέσω του αέρα
Για τα αυξημένα κρούσματα και τη μετάλλαξη Δέλτα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο ερευνητής Ιατρός στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.
Ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης έκανε ύστατη έκκληση να τηρήσουν όλοι τα μέτρα, με αφορμή τα κορωνοπάρτυ που γίνονται μέσα στο καλοκαίρι, τα οποία είναι μέρη υπερμετάδοσης, όπως τόνισε.
«Θα τα βρούμε μπροστά μας» προειδοποίησε ο καθηγητής, εξηγώντας πως «η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός.
Μεταδίδεται αστραπιαία, μέσω του αέρα. Σταματάει μόνο με lockdown, όταν υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα μέσα στην κοινότητα. Όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο καλύτερα.» Διευκρίνισε, δε, πως ένα lockdown 2-3 εβδομάδων θα κόψει τη μετάδοση του ιού «μαχαίρι».
Παρά τους εμβολιασμούς η κατάσταση είναι ίδια με πέρσι ή και χειρότερα, σημείωσε ο κ. Παυλάκης αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι ακόμα η μισή ανεμβολίαστη.
Παυλάκης: Η Δέλτα δεν αστειεύεται. Είναι καινούρια επιδημία
«Η Δέλτα δεν αστειεύεται. Είναι καινούρια επιδημία, μεταδίδεται ταχύτατα, κάνει σοβαρότερη ασθένεια και δυστυχώς προσβάλλει και παιδιά», επεσήμανε.
Τέλος, είπε ότι «πρέπει, πράγματι, να ανησυχούμε πολύ. Η επιδημία γιγαντώνεται. Παρατηρήθηκε απότομη αύξηση 21%».
Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Παυλάκης είπε ότι «τα παιδιά και μολύνονται και μεταδίδουν και νοσούν. Χρειάζεται γενικός εμβολιασμός και πολύ περισσότερα μέτρα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προστίθενται περίπου 75 χιλιόμετρα σύγχρονης σηματοδότησης
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 106 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα
Σε επιφυλακή οι ειδικοί - «Η ακολουθία εξελίσσεται ομαλά», λέει ο Λέκκας
H μοτοσικλέτα αποτελούσε αντικείμενο αστυνομικών ερευνών για πιθανές παραβάσεις
Στατιστικά στοιχεία δείχνουν βελτίωση στην οδική ασφάλεια, αλλά η χώρα μας παραμένει πίσω
Η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από χορτοκοπτικό μηχάνημα
Αναμένεται σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας
Φέρει κατάγματα σε κρανίο και λεκάνη
Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα
Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παρακολούθηση του φαινομένου σε πραγματικό χρόνο από το Εργαστήριο Σεισμολογίας
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση του
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ο σχολιασμός των θεμάτων που έπεσαν σήμερα στους υποψηφίους των ΓΕΛ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.