Ελλαδα

ΔΕΔΔΗΕ: Πόσα νοικοκυριά στην Αττική παραμένουν χωρίς ρεύμα

Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Αττική: Καμένες εκτάσεις στην Πάρνηθα - Χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ
Φωτιά στην Αττική: Καμένες εκτάσεις στην Πάρνηθα - Χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ © EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Χωρίς ρεύμα στην Αττική 10.000 νοικοκυριά μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Για τις περιοχές χωρίς ρεύμα μετά τις φωτιές στην Αττική ενημερώνει ο ΔΕΔΔΗΕ. Σε νεότερη ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι 690 άτομα «συνεχίζουν πυρετωδώς τις εργασίες για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών» που προκλήθηκαν στο Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενέργειας πανελλαδικά από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στην Αττική, όπως αναφέρει, έχει επανηλεκτροδοτηθεί το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών στις περιοχές Τατόι, Κρυονέρι, Σταμάτα, Αφίδναι, Μαλακάσα, Βαρυμπόμπη και Άγιος Στέφανος.

Έως αύριο προβλέπεται η αποκατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος των πελατών στη Δροσοπηγή και στους Θρακομακεδόνες ενώ για την Ιπποκράτειο Πολιτεία συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες με ενισχυμένο τεχνικό προσωπικό, επανηλεκτροδώντας συνεχώς νέους πελάτες και με την εκτίμηση ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Ο όγκος των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική ήταν τεράστιος, καθώς στις πληγείσες περιοχές επηρεάστηκαν 9 γραμμές Μέσης Τάσης με μήκος 158 χλμ και Δίκτυο Χαμηλής Τάσης μήκους 396 χλμ με 450 υποσταθμούς και συνολικό αριθμό πελατών 60.000. Ειδικότερα καταστράφηκαν 1.000 στύλοι, 15 χλμ εναέριου Δικτύου Μέσης Τάσης, 34 χλμ Δικτύου Χαμηλής τάσης και 20 Υποσταθμοί.

Λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα των πυρκαγιών την Τρίτη 3 Αυγούστου, με σειρά χειρισμών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ κατάφερε να επανηλεκτροδοτήσει. περίπου 22.000 πελάτες.

Έως την Τετάρτη 4 Αυγούστου αποκαταστάθηκε το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών στη Βαρυμπόμπη, ωστόσο στις 5 και 6 Αυγούστου η αναζωπύρωση της φωτιάς προκάλεσε εκ νέου μεγάλες καταστροφές στο Δίκτυο της περιοχής αλλά και σε Θρακομακεδόνες, Αφίδναι, Αγ.Στέφανος, Βασιλικά Κτήματα, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Ροδόπολη, Δροσοπηγή, Κρυονέρι και Μαλακάσα.

Στις 6 Αυγούστου οι υποσταθμοί που ήταν ανενεργοί λόγω των ζημιών στο Δίκτυο, ήταν 250 επηρεάζοντας την ηλεκτροδότηση 38.000 πελατών, στις 7 Αυγούστου ήταν 157 επηρεάζοντας 22.000 πελάτες, χθες ήταν 102 επηρεάζοντας 14.000 και σήμερα 9 Αυγούστου έως το βράδυ εκτιμάται ότι θα είναι 80, επηρεάζοντας 10.000 πελάτες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ