Ελλαδα

Η σπαρακτική κραυγή της ηλικιωμένης στην Εύβοια

Η ηλικιωμένη γυναίκα, που απομακρύνεται από το φλεγόμενο σπίτι της στο χωριό Γούβες, στη βόρεια Εύβοια, η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη και το σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου - παραπομπή στον πίνακα του Μουνκ

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου.
Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου/ Facebook.

Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αποτυπώνει την απόγνωση των κατοίκων της Εύβοιας μπροστά στην πύρινη καταστροφή.

Ο φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Κωνσταντίνος Τσακαλίδης SOOC συγκλονίζει με το στιγμιότυπο που μεταφέρει μέσα από το φωτογραφικό του φακό από τη βόρεια Εύβοια, μια περιοχή που τα πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να μαίνονται για έβδομη συνεχόμενη μέρα.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, με το ένα χέρι της στο στήθος και το βλέμμα της να κοιτά σπαρακτικά το γεμάτο καπνούς ουρανό, απομακρύνεται από το σπίτι της, που το έχουν περικυκλώσει οι φλόγες, στο χωριό Γούβες, στη βόρεια Εύβοια. 

Μια ηλικιωμένη κυρία σε απόγνωση, καθώς εγκαταλείπει το σπίτι της, την ώρα που πλησιάζουν οι φλόγες, στο χωριό Γούβες, στη βόρεια Εύβοια.
Μια ηλικιωμένη κυρία σε απόγνωση, καθώς εγκαταλείπει το σπίτι της που τυλίγεται στις φλόγες, στο χωριό Γούβες, στη βόρεια Εύβοια. © Κωνσταντίνος Τσακαλίδης/ SOOC

Η εικόνα αποτυπώνει όλη την οδύνη των κατοίκων της βόρειας Εύβοιας που, μέρες τώρα, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, τους κόπους και τις αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής. Η εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής 8 Αυγούστου, από τον φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνο Τσακαλίδη, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκινεί. Πολλοί μάλιστα, παραλληλίζουν την εικόνα με τον πίνακα του Μουνκ, την «Κραυγή».
 
«Η κραυγή». Έντβαρτ Μουνκ.
«Η κραυγή». Έντβαρτ Μουνκ. © EPA

Αξίζει να σημειωθεί πως, στην ανάρτηση της εικόνας στον λογαριασμό του φωτορεπόρτερ στο Instagram, σχολίασε η εγγονή της ηλικιωμένης και ανέφερε πως η γιαγιά της «είναι καλά στην υγεία της». 


Ο γνωστός σκιτσογράφος, Χρήστος Παπανίκος, δημοσίευσε σκίτσο που παραπέμπει στον πίνακα του Μουνκ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ