Ελλαδα

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Η πρόβλεψη για τη φωτιά στην Αττική

Δείτε τον χάρτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών - Φωτιά στην Αττική: Ο χάρτης με την πρόβλεψη για την επέκταση της πυρκαγιάς
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών - Φωτιά στην Αττική: Ο χάρτης με την πρόβλεψη για την επέκταση της πυρκαγιάς © meteo.gr

Η φωτιά στην Αττική μπορεί να φθάσει μέχρι Μαραθώνα και Νέα Μάκρη, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, με τις φλόγες να βρίσκονται ήδη σε Μαλακάσα.

Ακόμη μεγαλύτερη έκταση λαμβάνουν οι πυρκαγιές στην Αττική, σύμφωνα με την πιλοτική εκτίμηση ερευνητών που συνεργάζονται με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ειδικότερα, η φωτιά δεν αποκλείεται να φθάσει μέχρι τον Μαραθώνα, τη Νεά Μάκρη και σε περιοχές που εκτείνονται από τη Μαλακάσα μέχρι και τον Ωρωπό, όπως έχει αρχίσει ήδη να συμβαίνει.

Ειδικότερα, η επιχειρησιακή μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με τον ερευνητή δασικών πυρκαγιών Dr. Akli Benali του Πανεπιστημίου της Λισσαβόνας και τον Fabio Silva της Ειδικής Δύναμης της Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας, παρουσίασαν μια πιλοτική εκτίμηση για την αναμενόμενη εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς που επηρεάζει πλέον ένα μεγάλο τμήμα της βόρειας Αττικής.

Η εκτίμηση αποτελεί προϊόν αξιολόγησης των διαθέσιμων δορυφορικών παρατηρήσεων και των επιχειρησιακών δεδομένων πρόγνωσης καιρού του ΕΑΑ - meteo.gr και αφορά την χρονική περίοδο από 06.08.2021 17:00 έως 07.08.2021 06:00.

Πού θα φθάσει η φωτιά στην Αττική - Ο χάρτης από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
 

Η πύρινη λαίλαπα ολοένα και επεκτείνεται, με τις φλόγες να πλήττουν τη μια περιοχή μετά την άλλη, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε περιούσιες και φυσικό περιβάλλον. Οι αναζωπυρώσεις και η επέκταση του μετώπου ενισχύονται από τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών, καθώς επικρατεί ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες.

Δείτε τον χάρτη για τη φωτιά στην Αττική και την εκτίμηση για την επέκτασή της σε νέες περιοχές του Λεκανοπεδίου, με βάση το καύσιμο δυναμικό που διαθέτει κάθε περιοχή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ