- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η φωτιά στην Αττική μπορεί να φθάσει μέχρι Μαραθώνα και Νέα Μάκρη, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, με τις φλόγες να βρίσκονται ήδη σε Μαλακάσα.
Ακόμη μεγαλύτερη έκταση λαμβάνουν οι πυρκαγιές στην Αττική, σύμφωνα με την πιλοτική εκτίμηση ερευνητών που συνεργάζονται με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ειδικότερα, η φωτιά δεν αποκλείεται να φθάσει μέχρι τον Μαραθώνα, τη Νεά Μάκρη και σε περιοχές που εκτείνονται από τη Μαλακάσα μέχρι και τον Ωρωπό, όπως έχει αρχίσει ήδη να συμβαίνει.
Ειδικότερα, η επιχειρησιακή μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με τον ερευνητή δασικών πυρκαγιών Dr. Akli Benali του Πανεπιστημίου της Λισσαβόνας και τον Fabio Silva της Ειδικής Δύναμης της Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας, παρουσίασαν μια πιλοτική εκτίμηση για την αναμενόμενη εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς που επηρεάζει πλέον ένα μεγάλο τμήμα της βόρειας Αττικής.
Η εκτίμηση αποτελεί προϊόν αξιολόγησης των διαθέσιμων δορυφορικών παρατηρήσεων και των επιχειρησιακών δεδομένων πρόγνωσης καιρού του ΕΑΑ - meteo.gr και αφορά την χρονική περίοδο από 06.08.2021 17:00 έως 07.08.2021 06:00.
Πού θα φθάσει η φωτιά στην Αττική - Ο χάρτης από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Η πύρινη λαίλαπα ολοένα και επεκτείνεται, με τις φλόγες να πλήττουν τη μια περιοχή μετά την άλλη, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε περιούσιες και φυσικό περιβάλλον. Οι αναζωπυρώσεις και η επέκταση του μετώπου ενισχύονται από τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών, καθώς επικρατεί ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες.
Δείτε τον χάρτη για τη φωτιά στην Αττική και την εκτίμηση για την επέκτασή της σε νέες περιοχές του Λεκανοπεδίου, με βάση το καύσιμο δυναμικό που διαθέτει κάθε περιοχή.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.