Ελλαδα

Μήνυμα 112: Εκκενώστε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι και Πευκόφυτο

Εκκενώνεται και ο οικισμός Ποντίων στον Άγιο Στέφανο - Στις φλόγες σπίτια στις Αφίδνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πύρινο μέτωπο στις Αφίδνες
Το πύρινο μέτωπο στις Αφίδνες © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Φωτιά στη Β. Αττική: Νέα μηνύματα από το 112 για εκκένωση Καπανδρίτι, Πολυδενδρίου και οικισμών στον Άγιο Στέφανο.

Μήνυμα απέστειλε το 112 για την άμεση εκκένωση Πολυδενδρίου, Καπανδριτίου και δύο οικισμών του Αγίου Στεφάνου, λόγω του πύρινου μετώπου που καίει κοντά στις περιοχές, απειλώντας τες.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα το 112 έστειλε δύο sms στους κατοίκους των περιοχών Πολυδένδρι, Καπανδρίτι: «Αν βρίσκεστε στο #Πολυδένδρι ή #Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς #Βαρνάβα - #Νέα_Μάκρη από Επαρχ. Οδό Μαραθώνος - Καπανδριτίου».

 

Σε άλλο μήνυμα ενημερώνονται οι κάτοικοι δύο οικισμών στον Άγιο Στέφανο για την εκκένωσή τους. 

 

Περίπου μία ώρα νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, Άγ. Γεώργιο, Πουρίθι να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού, να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, 'Αγ. Γεώργιο, Πουρίθι κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Στις φλόγες σπίτια στις Αφίδνες

Η μάχη των πυροσβεστών θα είναι ολονύχτια και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Μόνο επίγεια μέσα επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα, καθώς μετά τη δύση του ήλιου δεν μπορούν να πετάξουν τα εναέρια μέσα.

Σπίτια στις Αφίδνες έχουν ήδη παραδοθεί στις φλόγες, ενώ μάχη δίνουν πολίτες για να απομακρύνουν ζώα που βρίσκονται πίσω από μάντρες σπιτιών ή κινούνται χαμένα και φοβισμένα στους δρόμους. 

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον Άγιο Στέφανο»

Παρά το γεγονός ότι αναμενόταν να εκκενωθεί ο Άγιος Στέφανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κόκκαλης, ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την περιοχή».

«Έχουν καεί πολλά σπίτια σε Δροσοπηγή και Αφίδνες, αλλά δεν γνωρίζουμε για την ώρα τον αριθμό. Αυτό θα το δούμε αύριο το μεσημέρι αν έχουν ησυχάσει τα πράγματα ώστε να γίνει καταμέτρηση». «Τα μέτωπα είναι πάρα πολλά, γίνονται μεγάλες προσπάθειες από τη Πυροσβεστική, την Περιφέρεια και τον στρατό. Από κει και πέρα παίζει ρόλο και ο άνεμος που αλλάζει κατεύθυνση», είπε και πρόσθεσε: «Εκτός από Αφίδνες και Δροσοπηγή πρέπει να έχουν καεί σπίτια και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Τα ακριανά σπίτια πρέπει να έχουν καεί. Η Αγία Τριάδα είναι πιο ψηλά και δεν έφτασε η φωτιά σε σπίτια», είπε ο κ. Κόκκαλης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ