Ελλαδα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Μάχη» σε Κρυονέρι και ρέμα Χελιδονούς

Ξεκίνησαν να επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © Eurokinissi

Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή Βαρυμπόμπης-Κρυονερίου-Τατοΐου με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν ολονύκτια μάχη για να την περιορίσουν.

Σκληρή είναι η «μάχη» των δυνάμεων της πυροσβεστικής για να περιορίσουν τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή Βαρυμπόμπη-Κρυονερίου-Τατοΐου.

Λίγο μετά τις 06:30 το πρωί ξεκίνησαν και πάλι να ενισχύουν τις επίγειες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα με τις κύριες εστίες φωτιάς να εντοπίζονταν πέριξ του νεκροταφείου Κρυονερίου και στο Ρέμα της Χελιδονούς.

Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση, οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά προκειμένου να μη φτάσει στην Εθνική Οδό. Από την πλευρά του, ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, εξέφρασε την αισιοδοξία πως τα μέτωπα θα αντιμετωπιστούν όταν ενισχυθούν οι δυνάμεις από τα εναέρια μέσα.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Πυροσβεστική λίγο μετά τις 06:30 το πρωί, αυτή την ώρα στην πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Στις 03:32 τα ξημερώματα της Τετάρτης 4 Αυγούστου, η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του μηχανισμού 112 εξέπεμψε κατεπείγον μήνυμα εκκένωσης: «Αν βρίσκεστε στην Οδό Ανοίξεως πλησίον της δασικής έκτασης Κρυονερίου εκκενώστε τώρα προς την Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας μέσω Λεωφόρου Κρυονερίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ