Ελλαδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Εικόνες από τη μεταφορά του στις φυλακές

Έφτασε λίγο μετά τις 14:00

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη μεταγωγή του στις φυλακές Τρίπολης
Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη μεταγωγή του στις φυλακές Τρίπολης © NDP-Photo Agency

Στις φυλακές Τρίπολης έφτασε λίγο πριν τις 14:00 ο Πέτρος Φιλιππίδης - Θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται από τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης στις φυλακές Τρίπολης, όπου και θα κρατηθεί για τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας δύο ακόμα βιασμών. Ο γνωστός ηθοποιός θα υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό και θα παραμείνει 14 ημέρες σε καραντίνα πριν οδηγηθεί στο κελί του. Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τη μεταγωγή του, ο Φιλιππίδης φορά χειροπέδες, μαύρα ρούχα και μαύρο καπέλο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη μεταγωγή του στις φυλακές Τρίπολης
Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη μεταγωγή του στις φυλακές Τρίπολης © NDP-Photo Agency

Πέτρος Φιλιππίδης: Η διανυκτέρευση στη ΓΑΔΑ

Ο Φιλιππίδης βρισκόταν από χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ, όπου και διανυκτέρευσε. Κι αυτό γιατί χθες απολογήθηκε στη 15η τακτική ανακρίτρια, όπου και τήρησε την στάση άρνησης των κατηγοριών, χωρίς να καταφέρει να την πείσει και τελικά κρίθηκε προφυλακιστέος.

Οι καταγγελίες που βαραίνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη

Οι πράξεις που του αποδίδονται από τρεις γυναίκες συνέβησαν, όπως έχουν καταγγείλει, το 2008, το 2010 και το 2014.

Αναφορικά με τον βιασμό, η γυναίκα που στρέφεται κατά του Πέτρου Φιλιππίδη αναφέρει πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά μέσα στο θέατρο «Ήβη» το 2008 και ενώ είχε πάει σε επαγγελματική συνάντηση. Ως προς την κατηγορία, ο ηθοποιός αρνήθηκε ότι επιχείρησε να την προσεγγίσει ερωτικά και έκανε λόγο για εμμονή που είχε μαζί του η καταγγέλουσα. «Δεν της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμα και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση, τόσο εμένα όσο και την σύζυγό μου», είχε υποστηρίξει στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα, αρνούμενος την κατηγορία.

Το δεύτερο αδίκημα για απόπειρα βιασμού, φέρεται να συνέβη τον Φεβρουάριο του 2010 όταν η δεύτερη καταγγέλλουσα είχε επισκεφθεί το θέατρο «Μουσούρη» για να παρακολουθήσει τον Πέτρο Φιλιππίδη σε θεατρική παράσταση. Όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός «αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του, ωστόσο, εκείνη ξέφυγε και τον προειδοποίησε ότι θα μιλήσει με εκείνον να την απειλεί, σύμφωνα με την καταγγελία, ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά».

Η τρίτη γυναίκα που κατήγγειλε επίσης απόπειρα βιασμού, κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο το 2014 για να του ζητήσει εργασία. «Εκείνος προσφέρθηκε να την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, ωστόσο την οδήγησε με το αμάξι του σε δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με την ίδια επιχείρησε να τη βιάσει, αφού πρώτα κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ