Ελλαδα

Παγώνη: Θα γίνει «χαμός» στα νοσοκομεία τον Οκτώβριο

«Εάν το τείχος ανοσίας χτιστεί έως τον Δεκέμβριο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας © EUROKINISSI

«Χαμός» θα γίνει στα νοσοκομεία με τους διασωληνωμένους σε περίπτωση που δεν χτιστεί τείχος ανοσίας, σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη.

Εξαιρετικά επιβαρυμένη θα είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία το φθινόπωρο όπως εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα, όπως υπογράμμισε «το σύστημα υγείας θα αρχίσει να πιέζεται αλλά όχι ακόμη σε επίπεδο ΜΕΘ. Οι ανεμβολίαστοι από 50 και πάνω δεν θέλουν και πολύ για να φτάσουν στη ΜΕΘ και με ένα υποκείμενο νόσημα. Αυτά δεν είναι προσωπικές μας απόψεις είναι επιστημονικά δεδομένα και μελέτες».

Ακόμα, σημείωσε πως «εάν το τείχος ανοσίας χτιστεί έως τον Δεκέμβριο, θα γίνει "χαμός" στα νοσοκομεία τον Οκτώβριο» και πρόσθεσε πως:

«Θα χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου ενώ για όσους εμβολιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, η τρίτη δόση τους θα χορηγηθεί το επόμενο καλοκαίρι».

Οι εισαγωγές και οι εμβολιασμένοι

Αναφορικά με τους εμβολιασμένους πολίτες στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, η κα Παγώνη εκτίμησε ότι «είναι πάνω από 5% με 7%» και τόνισε ότι «οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται χωρίζονται σε δύο κατηγορίες με την πρώτη να αφορά όσους δεν είχαν προλάβει να συμπληρώσουν 14 ημέρες από τον εμβολιασμό και είναι οι περισσότεροι». Επεσήμανε, δε, πως «τα συμπτώματα που εμφάνισαν δεν είναι πολύ σοβαρά».

Τέλος, για όσους μπήκαν στο νοσοκομείο πλήρως εμβολιασμένοι τόνισε πως ανήκουν στο «παραθυράκι» του 10% με 12%, καθώς τα εμβόλια καλύπτουν μέχρι περίπου 90% ανάλογα με το σκεύασμα αλλά και τον οργανισμό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ