Ελλαδα

Τι ισχύει για την είσοδο πολιτών τρίτων χωρών σε κλειστούς χώρους

Οι διευκρινίσεις του Υπ. Τουρισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού σε κλειστούς χώρους εστίασης
Έλεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού σε κλειστούς χώρους εστίασης © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κλειστοί χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας: Τι ισχύει για την είσοδο πολιτών τρίτων χωρών σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού.

Διευκρινίσεις δίνει το Υπουργείο Τουρισμού σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας οι πολίτες τρίτων χωρών

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο σημειώνει ότι ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης, τα οποία οφείλει να ελέγχει με την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του άρθρου 33 του Ν. 4816/2021 (Α΄ 118) Covid Free GR ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο), αφορά μόνο στους Έλληνες πολίτες, καθώς και στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - κατόχους του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού.

Οι πολίτες τρίτων χωρών, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Σερβίας, της Σαουδικής Αραβίας κ.ά., μπορούν να εισέρχονται στους ανωτέρω κλειστούς χώρους με απλή επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης της χώρας τους σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, με παράλληλη επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ