- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σήμερα η παραλαβή του πρώτου Rafale
Στη Γαλλία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος
Σήμερα η τελετή παραλαβής του πρώτου από τα 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale.
Στη Γαλλία θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, για την τελετή παραλαβής του πρώτου από τα 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale που θα ενισχύσουν την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Η τελετή θα γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Dassault Aviation, στην αεροπορική βάση στο Ιστρ της νότιας Γαλλίας.
Εντός του 2021 τα πρώτα έξι Rafale
Συνολικά, η Ελλάδα θα προμηθευτεί 18 αεροσκάφη, εκ των οποίων 12 μεταχειρισμένα και 6 καινούργια.
Τα πρώτα έξι αεροσκάφη 4ης γενιάς Rafale θα είναι μεταχειρισμένα και θα παραδοθούν στην Ελλάδα εντός του 2021. Τα έξι καινούργια μαχητικά θα παραληφθούν την Άνοιξη του 2022, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα αναμένεται να παραδοθούν αρχές του 2023.
Στη συμφωνία ύψους 2,32 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι τα 1,92 δισ. ευρώ αφορούν στην αξία των αεροσκαφών και τα υπόλοιπα 400 εκατ. ευρώ αφορούν στα οπλικά συστήματα (τηλεκατευθυνόμενα βλήματα Meteor και αναγκαίες αναβαθμίσεις των υπαρχόντων βλημάτων τύπου Mica, Scalp και Ecoxet).
Rafale, μαχητικά πολλαπλών ρόλων
Το όνομα Rafale σημαίνει «ριπή ανέμου» ενώ τα αεροσκάφη, ήδη υπηρετούν την Γαλλική Πολεμική Αεροπορία και το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.
Πρόκειται για μαχητικά πολλαπλών ρόλων, με δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης ποικιλίας αποστολών (αναγνώρισης, κρούσης κα).
Στην Τανάγρα η ελληνική μοίρα Rafale
Η ελληνική μοίρα Rafale θα εγκατασταθεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.
Ήδη, Έλληνες πιλότοι αλλά και προσωπικό εδάφους (τεχνικοί) εκπαιδεύονται στην Γαλλία προκειμένου να είναι έτοιμοι για να υποστηρίξουν τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας όταν τα αεροσκάφη έρθουν στην Ελλάδα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κερδίζουμε μία ώρα ύπνου
Αντικείμενο οι ζημιές από τις εργασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό
Τι εντοπίστηκε μετά από έλεγχο
Σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη τα τρία έργα
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι δηλώσεις της τρεις μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση
Αυστηροί περιορισμοί έως τις 29 Οκτωβρίου 2026 για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου
Ψηφιακά όλη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών - Με QR code η νέα κάρτα
Εισαγγελική παραγγελία για το ολλανδικό εργαστήριο
Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες
Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
Πότε φτιάχνει ξανά ο καιρός
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.