Ελλαδα

Σκαρμούτσος: Δεν αισθάνομαι ασφαλής με ανεμβολίαστους συναδέλφους

«Είναι κοινωνική μας ευθύνη να προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο γνωστός σεφ Δημήτης Σκαρμούτσος © ΕUROKINISSI / ACTION IMAGES
Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση μίλησε ο γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος © ΕUROKINISSI / ACTION IMAGES

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση μίλησε ο γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος.

«Τα κρούσματα αντί να μειώνονται ανεβαίνουν κι εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη εξίσωση» είπε ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, επισημαίνοντας πως ο κορωνοϊός διέψευσε τις προσδοκίες μας για ένα καλοκαίρι χωρίς κρούσματα. 

Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους του, οι οποίοι τον κάνουν να νιώθει ανασφάλεια στον χώρο εργασία του, στην κουζίνα.

Ο ίδος πάντως ανέφερε πως έχει εμβολιαστεί, χαρακτηρίζοντας το εμβόλιο «το μόνο “όπλο” που έχουμε στη διάθεσή μας μαζί με τις μάσκες και τα άλλα μέτρα για να πολεμήσουμε τον κορωνοϊό».

Επίσης, στους εσωτερικούς χώρους του εστιατορίου του δέχεται μόνο εμβολιασμένους πελάτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι κοινωνική μας ευθύνη να προσέχουμε και να προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας».

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες κλείνουν περισσότερα ραντεβού

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είπε πως ήταν από τους πρώτους που μίλησε για υποχρεωτικό εμβολιασμό, σημειώνοντας, μάλιστα, πως «υπήρχε μεγάλη κατακραυγή προς το πρόσωπό μου και από συναδέλφους και από πολίτες».

Ο ίδιος εξήγησε ότι κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον που δεν θέλει να εμβολιαστεί. Όπως είπε, τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται μεγάλο κύμα σε όσους εργάζονται στην εστίαση που αρχίζουν να κλείνουν ραντεβού. «Καταλαβαίνουν σιγά – σιγά ότι είναι λίγο μονόδρομος, ειδικά επειδή έχουμε διαλέξει αυτό το επάγγελμα και έχουμε επαφή με πολύ κόσμο», εξήγησε.

«Παρόλα αυτά όταν ένας εργαζόμενος σου λέει ότι φοβάται, πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις το φόβο του;» αναρωτήθηκε ο γνωστός σεφ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ