Ελλαδα

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Σήμερα η ανακοίνωση από το Υπ. Παιδείας

Τα ΑΕΙ επέλεξαν τον συντελεστή για κάθε τμήμα - Η άποψη των πολιτών για την ΕΒΕ

tonia-zaravela.jpg
Τόνια Ζαραβέλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βάσεις 2021 - Πανελλήνιες 2021: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Βάσεις 2021 - Πανελλήνιες 2021: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Σήμερα οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για τον συντελεστή που επέλεξαν τα Πανεπιστήμια.

Σήμερα Δευτέρα (19/7) αναμένεται να ανακοινωθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εισάγει νέα δεδομένα από τη φετινή χρονιά για την είσοδο των υποψηφίων των Πανελληνίων 2021 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Όπως, άλλωστε, έχει επισημάνει το Υπουργείο, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής διασφαλίζει ότι «οι νεοεισαχθέντες φοιτητές έχουν τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις σπουδές τους στον προβλεπόμενο χρόνο, δίνοντας τέλος στο φαινόμενο εισαγωγής φοιτητών με χαμηλές βαθμολογίες, καθώς και στον εξαιρετικά χαμηλό ρυθμό αλλά και ποσοστό αποφοίτησης». 

Για πρώτη φορά φέτος τα ίδια τα ΑΕΙ αποκτούν λόγο στα κριτήρια εισαγωγής των υποψηφίων
στα ΑΕΙ, καθώς αυτά επέλεξαν τον συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για κάθε
Πανεπιστημιακό τμήμα
, αν δηλαδή θα κυμανθεί π.χ. στο 80% της μέσης επίδοσης των
υποψηφίων ή στο 120% της επίδοσης αυτής.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC για το «Πρώτο Θέμα» σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση και τις αλλαγές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, ή αναμένεται να γίνουν από τη νέα σχολική χρονιά (2021-2022), το 70,9% των ερωτηθέντων τοποθετείται θετικά για την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ενώ το 23,5% έχει αρνητική άποψη. 

ebe.jpg

ebe2.jpg

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Οι εκτιμήσεις ανά πεδίο 

Δημοσιεύματα του «Ελεύθερου Τύπου» και της «Καθημερινής» δίνουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στο 8,27.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής διαμορφώνεται ανά πεδίο ως εξής μετά τη δημοσιοποίηση της κλιμάκωσης των μορίων των υποψηφίων:

  • Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, η κατώτατη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής υπολογίζεται στο 8,94, ως μέσο όρο επίδοσης των 4 πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, και οι υποψήφιοι που έχουν γράψει κάτω από 9.000 μόρια είναι 8.526, δηλαδή το 37,8% του συνόλου του εν λόγω επιστημονικού πεδίου.
  • Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, η κατώτατη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής υπολογίζεται στο 9,58, ως μέσο όρο επίδοσης των 4 πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, και οι υποψήφιοι που έχουν γράψει κάτω από 9.000 μόρια είναι 4.200, δηλαδή το 28,63% του συνόλου του εν λόγω επιστημονικού πεδίου.
  • Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, η κατώτατη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής υπολογίζεται στο 9,70, ως μέσο όρο επίδοσης των 4 πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, και οι υποψήφιοι που έχουν γράψει κάτω από 9.000 μόρια είναι 3.705, δηλαδή το 29% του συνόλου του εν λόγω επιστημονικού πεδίου.
  • Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, η κατώτατη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής υπολογίζεται στο 8,27, ως μέσο όρο επίδοσης των 4 πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, και οι υποψήφιοι που έχουν γράψει κάτω από 8.000 μόρια είναι 9.043, δηλαδή το 37,1% του συνόλου του εν λόγω επιστημονικού πεδίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ