Ελλαδα

Σε απομόνωση 15 Ιταλοί στην Ίο - Οι πέντε θετικοί στον κορωνοϊό

Ήρθαν στην Ελλάδα για να γιορτάσουν το απολυτήριο Λυκείου τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ίος
Ίος © Unsplash / Johnny Chen

Νεαροί από την Ιταλία βρίσκονται σε αυτοαπομόνωση στην Ίο μετά από θετικά κρούσματα - Το ταξίδι στην Ελλάδα και τα κρούσματα στην Ιταλία.

Δεκαπέντε νεαροί Ιταλοί βρίσκονται σε αυτοαπομόνωση στην Ίο, καθώς πέντε από αυτούς διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βενετίας Il Gazzettino

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι νέοι, ηλικίας 19 ετών, προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Βενετίας και επέλεξαν να έρθουν στην Ελλάδα για να γιορτάσουν το απολυτήριο λυκείου τους. Το σύνολο των νεαρών θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα τεστ από τις ελληνικές υγειονομικές αρχές.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, η ιταλική κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να ακολουθήσει τη «συνταγή Μακρόν» και να επεκτείνει τη χρήση της «πράσινης κάρτας εμβολιασμένων» για την είσοδο των πολιτών σε καφέ, εστιατόρια, μετρό και σειρά δημόσιων χώρων. Αναμένεται να διαπιστωθεί, όμως, πώς θα κινηθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, από την στιγμή που η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι (η οποία μετέχει στην κυβερνητική πλειοψηφία) έχει δηλώσει αντίθετη στην υιοθέτηση του συγκεκριμένου μέτρου.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, τέλος, λόγω της συνεχούς διάδοσης της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού, δεν αποκλείεται οι ευρύτερες περιοχές της Ρώμης, της Νάπολης, αλλά και τα νησιά της Σαρδηνίας και της Σικελίας, από «λευκή ζώνη» που είναι σήμερα, να ξαναγίνουν «κίτρινη ζώνη», με ενδεχόμενη επιβολή κάποιων περιορισμών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ