Ελλαδα

Σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ. ο Σταύρος Μπαλάσκας

Μετά τα όσα είχε πει για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε διαθεσιμότητα ο Μπαλάσκας μετά τις δηλώσεις του για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο
Σε διαθεσιμότητα ο Μπαλάσκας μετά τις δηλώσεις του για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο Σταύρος Μπαλάσκας για τις δηλώσεις του μετά τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο συνδικαλιστής αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει για τον δολοφόνο της 20χρονης Καρολάιν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Η Ελληνική Αστυνομία σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε ότι «κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του».

Πλην του διοικητικού ελέγχου, ο Σταύρος Μπαλάσκας βρίσκεται και υπό ποινικό έλεγχο για τις επίμαχες δηλώσεις του που προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις.

Οι δηλώσεις του αστυνομικού αποτελούν παράλληλα και αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διακριβωθεί εάν τα όσα ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος, καθώς και εκείνο της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι είχε διαταχθεί και πάλι ΕΔΕ σε βάρος του για τηλεοπτικές του δηλώσεις τον Αύγουστο του 2019, όπου είχε χαρακτηρίσει «σκουπίδια» τους καταληψίες στα Εξάρχεια και «σκόνη» τους πρόσφυγες, λέγοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι μια ηλεκτρική σκούπα που θα τους ρουφήξει.

Σταύρος Μπαλάσκας: Οι δηλώσεις που έφεραν διαθεσιμότητα

Ο Σταύρος Μπαλάσκας σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είχε αποκαλέσει «βλάκα» τον πιλότο για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν καθώς, όπως είπε, αν είχε πάρει αμέσως την αστυνομία, δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός αναφερόμενος στις κινήσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μετά τη δολοφονία της συζύγου του είπε ότι «είναι βλάκας, διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχασε και τρελάθηκε, εάν έπαιρνε την αστυνομία δε θα έτρωγε ούτε 4 χρόνια φυλακή». 

«Εάν ειδοποιούσε εξαρχής την αστυνομία και επικαλούνταν "βρασμό ψυχής" και "πρότερο έντιμο βίο", ο δολοφόνος της Καρολάιν θα πήγαινε πέντε-έξι χρόνια φυλακή», είχε πει ο συνδικαλιστής αστυνομικός.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ