Ελλαδα

Πανελλήνιες 2021: Η «πρώτη των πρώτων» πάει Προεδρικό Μέγαρο

Έλαβε πρόσκληση από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σοφία Βάγια, η «πρώτη των πρώτων» στις Πανελλήνιες 2021
Σοφία Βάγια, η «πρώτη των πρώτων» στις Πανελλήνιες 2021 © ΕΡΤ/YouTube

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου προσκάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο τη Σοφία Βάγια, την «πρώτη των πρώτων» στις Πανελλήνιες 2021.

Η Σοφία Βάγια αρίστευσε στις Πανελλήνιες 2021. Για την ακρίβεια είναι η «πρώτη των πρώτων». Συγκέντρωσε 19.866 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η Σοφία Βάγια έλαβε πρόσκληση από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να πάει στο Προεδρικό Μέγαρο για τη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. 

«Η Παιδεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Δημοκρατία, και το γεγονός ότι κατάφερα να αριστεύσω σε μια δύσκολη χρονιά, μάλλον συγκίνησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι μου έστειλε πρόσκληση για τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας» ανέφερε σε δηλώσεις της στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6.

«Την ευχαριστώ πολύ για αυτή την ευκαιρία. Πραγματικά είναι μια μεγάλη τιμή, είμαι πολύ συγκινημένη. Αρχικά δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Ήμουν σαστισμένη όταν το άκουσα. Ακύρωσα και τις διακοπές μου γιατί αυτή είναι μια ευκαιρία που δεν την έχει ο καθένας και δεν θα την έχω ξανά στη ζωή μου. Είναι κάτι το μοναδικό» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, επικοινώνησαν μαζί της μέσω Instagram από το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας και ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία.

«Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μόνο για την τιμή να βρεθώ σε μια τέτοια δεξίωση, αλλά και για όλη την εμπιστοσύνη που ενέπνευσε η ίδια σε εμένα και στους γονείς μου, διότι διαφορετικά αυτές τις ημέρες θα έκλεινα τα εισιτήρια μου για το εξωτερικό. Η εμπιστοσύνη ήταν αυτή που με κράτησε εδώ» πρόσθεσε.

H αριστούχος μας Σοφία Βάγια με 19.866 μόρια στο μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ - 9/7/2021

Πανελλήνιες 2021: Η «πρώτη των πρώτων» μίλησε για την πανδημία, το εμβόλιο και τα περιοριστικά μέτρα

Η Σοφία Βάγια εκτίμησε ότι «η Δημοκρατία μας έχει ορισμένες δυσλειτουργίες στη λειτουργία των θεσμών, στη Διαφάνεια και στην πρόσβαση που έχουν οι πολίτες στις πληροφορίες, αλλά σίγουρα υπάρχει μεγάλη πρόοδος την τελευταία δεκαετία σε σχέση με το παρελθόν».

Επεσήμανε, δε, ότι οι δυσλειτουργίες υπάρχουν ανεξάρτητα από τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας. «Δεν θεωρώ ότι αυτά ανέστειλαν τις ελευθερίες των πολιτών. Ίσα-ίσα έπρεπε να εφαρμοστούν, προκειμένου όλοι να μπορέσουμε να βγούμε αλώβητοι. Προφανώς θα κάποιο διάστημα έπρεπε να αναστείλουμε δικαιώματα και ελευθερίες, αλλά δεν θεωρώ ότι αυτό ήταν ένα πλήγμα στη Δημοκρατία» πρόσθεσε.

Η «πρώτη των πρώτων» υπογράμμισε ακόμη ότι το εμβόλιο είναι ένα μέσο να βγούμε από την υγειονομική κρίση που είναι δύσκολη για όλους. Αναφορικά με τη συζήτηση για τους εμβολιασμούς, η ίδια διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει πίεση, αλλά μια έλλογη προτροπή από την κυβέρνηση. Προέτρεψε, μάλιστα, τους συνομήλικούς της να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι η ίδια έχει ήδη κάνει την πρώτη δόση. «Καταλαβαίνω την αγωνία και τον φόβο και το άγχος των νέων» συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αποτελεί προσωπική επιλογή του καθενός και δεν μπορεί να την επιβάλει κανείς.

Πώς τα κατάφερε η «πρώτη των πρώτων» στις Πανελλήνιες 2021

Η νεαρή, που αρίστευσε στις Πανελλήνιες 2021, παραδέχτηκε ότι δεν περίμενε πως θα συγκεντρώσει 19,9 στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. «Ήρθε μετά από προσπάθεια πολλών ετών, από το δημοτικό. Από το γυμνάσιο και το λύκειο προσπαθούσα να οργανώσω το διάβασμά μου κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να βρω ποιοι μηχανισμοί με βοηθούν να είμαι πιο αποτελεσματική» εξήγησε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει γενική «συνταγή» και «φόρμουλα», αλλά ο κάθε μαθητής λειτουργεί με τον τρόπο που θεωρεί ότι θα γίνει πιο αποδοτικός.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις δυσκολίες -κυρίως ψυχολογικές- που αντιμετώπισε κατά το διάβασμα μέσα στην καραντίνα. «Μου έδινε την εντύπωση μιας αδράνειας, αλλά σίγουρα είχα περισσότερο χρόνο να ξεκουραστώ» υπογράμμισε. Τέλος, η κοπέλα ευχαρίστησε τους γονείς της για τη στήριξη και τη βοήθεια που της παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια της προετοιμασίας της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ