- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά Σέιχ Σου - Ζέρβας: «Ήμασταν τυχεροί που δεν είχε ανέμους»
Τεράστια κινητοποίηση από Πυροσβεστική και Τοπική Αυτοδιοίκηση
Καλύτερη η εικόνα για τη φωτιά στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν την επιχείρηση.
Για τη μεγάλη φωτιά στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη έκανε δηλώσεις ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Η φωτιά στο Σέιχ Σου ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, λίγο μετά τις 13.00. Άμεσα στην περιοχή αναπτύχθηκαν πυροσβέστες, οι οποίοι έδωσαν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου η δασική πυρκαγιά να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
«Δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν, αυτό για το οποίο είχαμε αγωνία συνέβη σήμερα... Ημασταν τυχεροί που δεν είχαμε ανέμους, που πολύ γρήγορα ήρθαν πυροσβεστικά αεροπλάνα, ελικόπτερα» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.
«Πραγματικά καταλάβαμε πόσο κοντά είναι αυτός ο κίνδυνος. Αυτός ο σημαντικός πνεύμονας το Σέιχ Σου, πως μπορεί να έρθει από τη μία στιγμή στην άλλη σε αυτήν την κατάσταση. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Πολιτική Προστασία, η Καθαριότητα βρέθηκαν εδώ από την πρώτη στιγμή. Έχουμε αυτήν τη στιγμή 11 υδροφόρες, 2 μηχανήματα έργου.
» Πιστεύω ότι εδώ πέρα είναι όλη η Θεσσαλονίκη και αγωνιά για το μέλλον του δάσους» πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.
Εκκενώθηκε το ξενοδοχείο «Φιλίππειο» στη Θεσσαλονίκη - Τα νεότερα για τη φωτιά στο Σέιχ Σου
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το βάρος πλέον στην επιχείρηση κατάσβεσης στη φωτιά στο Σέιχ Σου επικεντρώνεται σε ρέμα νότια από το ξενοδοχείο «Φιλίππειο», το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά.
Η δασική πυρκαγιά ξέσπασε λίγα μέτρα πάνω από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στα διοικητικά όρια του Δήμου Νέαπολης-Συκεών.
Τρία αεροσκάφη Canadair, δύο ελικόπτερα, το μεγάλο πυροσβεστικό ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200 (Mπεργιέφ) που ξεκίνησε τις ρίψεις μετά τις 14.30 το μεσημέρι, 66 πυροσβέστες με 22 οχήματα και μηχανήματα των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος κατάφεραν, τρεις ώρες μετά την πρώτη εστία, να αναχαιτίσουν τα πύρινα μέτωπα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περιορίστηκαν οι εστίες αλλά παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων
Η οικογένεια πριν από λίγα χρόνια έχασε το πρώτο παιδί της σε τροχαίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Είχε συλληφθεί ξανά για τον ίδιο λόγο!
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Επιστρατεύοντας περίπου 10.000 πράκτορες AI
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τοπικά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.