- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.000 σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού
«Έχουμε 150% αύξηση στα κρούσματα»
Παναγιώτης Αρκουμανέας: Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού που αναμένουμε σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου 2021.
Κοντά στα 3.000 αναμένεται να φτάσουν σήμερα, Τρίτη (13/7) τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι δεν πρέπει να μένουμε μόνο στα κρούσματα, αλλά να κοιτάμε και τους άλλους επιδημιολογικούς δείκτες, οι οποίοι δείχνουν την πραγματική εικόνα. «Έχουμε 150% αύξηση στα κρούσματα και ο μέσος όρος ηλικίας τους έχει πέσει πολύ».
Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κάλεσε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το ξανασκεφτούν και να πάνε να εμβολιαστούν, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να φορούν τις μάσκες τους και να μην χαλαρώνουν, αφού η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική.
Παυλάκης: 3.000 κρούσματα, ακόμη και σήμερα
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Γιώργος Παυλάκης όσον αφορά τα κρούσματα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «μπορεί να ξεπεράσουν τα 3.000 ακόμα και σήμερα».
Συγκεκριμένα, εξήγησε πως «το ιικό φορτίο από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεγάλο από το αρχικό στέλεχος. Αυτός είναι ο λόγος που μεταδίδεται πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα».
Ως προς τα πάρτι που διοργανώνονται το τελευταίο διάστημα, υπογράμμισε πως «ένα άτομο μπορεί να κολλήσει εκατό ακόμα. Αυτό συμβαίνει και σε εξωτερικό χώρο όταν υπάρχει ακραίος συνωστισμός». Ο ίδιος προειδοποίησε, επίσης, πως μπορεί να κολλήσουν ακόμη και όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση τα συμπτώματα θα είναι πιο ήπια. «Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ο μισός πληθυσμός είναι ακόμα "παρθένος". Δεν είναι καθόλου εμβολιασμένος, ούτε έχει μολυνθεί προηγουμένως» κατέληξε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Στα 7 εκατ. ευρώ το παράνομο όφελος
Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας
Μενδώνη: Η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας αποτελεί πρότυπο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών
Πόσο θα διαρκέσουν - Τι πρέπει να προσέξετε
Πότε ολοκληρώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις
Το πρώτο βήμα προς τη χιλιομετρική χρέωση έχει ήδη γίνει στην Ολυμπία Οδό
Ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Τουρνά προς τους ιδιοκτήτες
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και σταθεροποίησης
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Επεκτείνεται η πολιτιστική πρωτοβουλία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στις 22 και 23 Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο - Είσοδος ελεύθερη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.