- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πού εντοπίστηκαν τα 2.065 νέα κρούσματα κορωνοϊού | 12.07.2021
Δείτε τους πίνακες με την κατανομή
Τα 2.065 κρούσματα κορωνοϊού και οι περιοχές όπου επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την κατανομή που δημοσίευσε σήμερα Δευτέρα (12/7) ο ΕΟΔΥ.
Για τις περιοχές όπου επιβεβαιώθηκαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ενημερώνει σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 ο ΕΟΔΥ. Τα περισσότερα από τα 2.065 νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Αττική. Ειδικότερα, εντός των διοικητικών ορίων της συγκεκριμένης Περιφέρειας εντοπίστηκαν 892 νέες μολύνσεις Covid-19.
Στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκαν 126 νέα κρούσματα κορωνοϊού, την ώρα που στην Κρήτη οι νέες μολύνσεις Covid-19 έφθασαν τα 252.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επίσης ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 10 νέοι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της Covid-19. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 139.
Δείτε τους πίνακες με την κατανομή:
Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική σήμερα Δευτέρα (12/7) - Η κατανομή
- Ανατολική Αττική: 104 κρούσματα
- Βόρειος Τομέας Αθηνών: 125 κρούσματα
- Δυτική Αττική: 28 κρούσματα
- Δυτικός Τομέας Αθηνών: 126 κρούσματα
- Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 221 κρούσματα
- Νησιά: 8 κρούσματα
- Νότιος Τομέας Αθηνών: 177 κρούσματα
- Πειραιάς: 103 κρούσματα.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.065, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
» Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 440.872 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
» Από το σύνολο των 2.065 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 20 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 156 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.874 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.802 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 139 (66.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 85.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.736 ασθενείς.
» Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 85 (ημερήσια μεταβολή +30.77%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 65 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει με τις μεγάλες αλυσίδες
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από τον Πειραιά προς Χίο και Λέσβο
Βελτιώνεται το σκηνικό - O υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.