Ελλαδα

Self test: Στους δικαιούχους και τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Self test
Self test © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στους δικαιούχους των δωρεάν self test προστίθενται για τον Ιούλιο και τα παιδιά από 5 έως 11 ετών.

Eπεκτείνεται η διάθεση των self test για τον κορωνοϊό για τον Ιούλιο και για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Η διάθεση θα γίνεται μέσω των φαρμακείων μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουλίου, ενώ δικαιούχοι των τεσσάρων (4) αυτοδιαγνωστικών τεστ του τρέχοντος μηνός είναι, πλέον:

  • Όλα τα άτομα ηλικίας 5-11 ετών, εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).
  • Όλα τα άτομα ηλικίας 12-17 ετών, εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).
  • Όλα τα άτομα ηλικίας 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ποιοι εξαιρούνται από τα self test

Αξίζει να σημειωθεί πως από την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου των self test στην εργασία εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊό και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όταν μεσολαβούν διαστήματα όπου ο εργοδότης απασχολεί τον εργαζόμενο με τηλεργασία σύστημα ή τελεί σε νόμιμη άδεια ο υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος τοποθετείται χρονικά έως και 24 ώρες πριν την ανάληψη της επόμενης υπηρεσίας του/ης με φυσική παρουσία στον συμφωνημένο στην ατομική του/ης σύμβαση τόπο εργασίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.