Ελλαδα

Πανελλήνιες 2021: Τι λέει ο αριστούχος που έχασε τους γονείς του

Το μήνυμα προς τα παιδιά που έδωσαν ή θα δώσουν εξετάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο αριστούχος των Πανελληνίων, Δημήτρης Παπακώστας
Ο αριστούχος των Πανελληνίων, Δημήτρης Παπακώστας © Ant1

Πανελλήνιες 2021 - Δημήτρης Καρακώστας: Ο υποψήφιος που αρίστευσε στις εξετάσεις και έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό - Τι λέει για την επιτυχία του.

O αριστούχος μαθητής των Πανελληνίων 2021, Δημήτρης Καρακώστας, ο οποίος έχασε πριν λίγους μήνες και τους δύο του γονείς από κορωνοϊό, μίλησε στον Ant1 για την επιτυχία του στις εξετάσεις, αλλά και το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν από λίγες ημέρες.

«Είχα ξεκάθαρο στόχο μπροστά μου», είπε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο Δημήτρης Καρακώστας, και αναφέρθηκε στην Ιατρική Σχολή που έχει ως στόχο. «Πάντα με ενδιάφερε η Ιατρική και σίγουρα είχα ένα παραπάνω κίνητρο με τους γονείς μου, οπότε θα νιώθω κι εγώ, αν τα καταφέρω, ότι θα βοηθήσω πολλούς ανθρώπους». 

Όσο για τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε: «με συνεχάρη και μου ευχήθηκε να περάσω στη Σχολή που θέλω».

«Ήρθαν όλα ανάποδα, είχα συνηθίσει να με βοηθάνε οι γονείς μου, ήταν πολύ δύσκολο, αφού συνειδητοποίησα ότι δεν έχω άλλη επιλογή. Σίγουρα υπήρχε βάρος, αλλά έπρεπε να το αντιμετωπίσω», είπε ο αριστούχος για την απώλεια και των δύο του γονιών από κορωνοϊό. 

Μάλιστα, μετά από μία πραγματικά δύσκολη για εκείνον χρονιά, ο νεαρός Δημήτρης είπε ότι θα ξεκουραστεί με καλούς φίλους. «Θα πάω σε κάποιο νησί, να γιορτάσω με τους φίλους μου, αλλά είναι όλα στον αέρα».

«Ό,τι κι αν γίνει στη ζωή, ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις, σίγουρα θα είσαι πολύ περήφανος για την προσπάθειά σου», ήταν το μήνυμα που έστειλε σε όλα τα παιδιά που έδωσαν ή προετοιμάζονται για να δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ