Ελλαδα

Self test: Νέοι δικαιούχοι και παράταση στη διάθεση από φαρμακεία

Για τον μήνα Ιούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Self test για κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Νέοι δικαιούχοι και παράταση στη διάθεση από τα φαρμακεία ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για τον μήνα Ιούλιο
Self test για κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Νέοι δικαιούχοι και παράταση στη διάθεση από τα φαρμακεία ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για τον μήνα Ιούλιο © EUROKINISSI

Τέσσερα self test για τον μήνα Ιούλιο δικαιούνται ανήλικοι, ηλικίας 12 - 17 ετών, ενώ δόθηκε νέα παράταση στη διάθεση από τα φαρμακεία.

Νέα δεδομένα για τα self test ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021. Ειδικότερα, υπάρχουν νέοι δικαιούχοι για τον μήνα Ιούλιο, οι οποίοι μπορούν να παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία τέσσερα δωρεάν self test. Πρόκειται για ανηλίκους ηλικίας 12-17 ετών. Σημειώνεται ότι το υπουργείο έχει ανακοινώσει εδώ και ημέρες τι προβλέπεται για τα self test στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, δόθηκε παράταση στη διάθεση των τεσσάρων αυτοδιαγνωστικών τεστ μέχρι και το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 από τα φαρμακεία.

Self test τον μήνα Ιούλιο - Οι δικαιούχοι που μπορούν να τα πάρουν από τα φαρμακεία

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, η χορήγηση των self test για κορωνοϊό επεκτείνεται και στις ηλικίες 12-17 ετών. Ειδικότερα, δικαιούχοι είναι:

  • Όλα τα άτομα ηλικίας 12-17 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από το γονέα ή κηδεμόνα).
  • Όλα τα άτομα ηλικίας 18-30 ετών εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης διευκρινίζεται ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες (σ.σ. είτε με δύο δόσεις από εμβόλιο AstraZeneca, Pfizer, Moderna ή με το μονοδοσικό Johnson & Johnson) δεν δικαιούνται self test από τα φαρμακεία, εφόσον έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους για κορωνοϊό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ