Ελλαδα

Πανελλήνιες 2021: Βγήκαν οι βαθμοί - Πώς θα τους δείτε

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες 2021
Πανελλήνιες 2021 © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Αποτελέσματα Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Πώς θα τις δείτε.

Αναρτήθηκαν στην ειδική ιστοσελίδα του Yπουργείου Παιδείας οι βαθμολογίες που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλήνιων εξετάσεων.

Ολοι οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους ΕΔΩ.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν με τον κωδικό τους να εισέλθουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας εκτός από τον 8ψήφιο κωδικό τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Τέλος, για πρώτη φορά φέτος, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον έχουν συμπληρώσει το κινητό τους στην ειδική πλατφόρμα που λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες, να λάβουν με μήνυμα τις βαθμολογίες τους.

Σημειώνεται ότι θα αναρτηθούν καταστάσεις με τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων στα Λύκεια. Τα έγγραφα θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία. O συνολικός αριθμός εισακτέων, σύμφωνα με το υπουργείο, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να  ζητήσουν να τους αποδοθεί.

Πανελλήνιες 2021: Μηχανογραφικό

Οι υποψήφιοι, εφόσον γνωρίζουν σε ποιες σχολές και τμήματα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία θέση, θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και θα «κλειδώσουν» τις επιλογές τους, αναμένοντας τις βάσεις εισαγωγής του Αυγούστου για να οριστικοποιήσουν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Παράλληλα με το μηχανογραφικό θα «τρέχουν» οι προθεσμίες και για το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο προσφέρει 8.100 θέσεις σε Δημόσια ΙΕΚ.

Δικαιούχοι συμπλήρωσης του μηχανογραφικού είναι όλοι οι υποψήφιοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων αλλά και οι απόφοιτοι Λυκείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 52 ειδικοτήτων σε 520 ΙΕΚ σε όλη τη χώρα που υπάγονται στα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Τουρισμού, καθώς και στον ΟΑΕΔ. Οι εγγραφές και η επιλογή των σπουδαστών θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβρη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ