Ελλαδα

Εξαδάκτυλος: Ατελέσφορη η επαναφορά μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

«Ο μόνος τρόπος είναι να εμβολιαστούμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γώγος: Απολύτως απαραίτητη η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους
Μάσκες προσώπου © EUROKINISSI

«Ατελέσφορη» κρίνει την πλήρη επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε για την επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, την οποία έκρινε «ατελέσφορη».

Συγκεκριμένα, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε την ανάγκη να «επικεντρωθούμε στον εμβολιασμό, μέσα σε λίγες ημέρες, μέσα σε μία εβδομάδα, μπορούν να εμβολιαστούν οι 600.000 πολίτες άνω των 50 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ώστε να καλυφθούν».

Ως προς τους αρνητές σημείωσε πως «όσοι έχουν τέτοια άποψη πρέπει να βγουν και να πουν ευθαρσώς ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες. Οι υπόλοιποι πρέπει να εμβολιαστούν κανονικά. Ο μόνος τρόπος είναι να εμβολιαστούμε».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «κανένα εμβόλιο δεν καλύπτει 100%», αλλά τόνισε πως «δεν πρέπει να εστιάζουμε στην υποπερίπτωση, δεν μπορεί κάποιος να λέει ότι δεν θέλω την "ομπρέλα" προστασίας που μου παρέχει το εμβόλιο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ