Ελλαδα

Τι είναι το Freedom pass: 150 ευρώ στους νέους που εμβολιάζονται

Πώς αποκτάται - Πού χρησιμοποιείται και πώς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΡΜΟΥ
ΕΡΜΟΥ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την χορήγηση προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ για όλους τους νέους ηλικίας 18-25 ετών που εμβολιάζονται, με την ονομασία Freedom pass

Την ανακοίνωση της «Κάρτας Ελευθερίας», μιας προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ, που θα δίνεται από την πολιτεία σε όλους τους νέους 18-25 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί, ή θα εμβολιαστούν στη συνέχεια, έκανε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίασης για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έχει έλθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ηλικιακή ομάδα που επλήγη από τον κορωνοϊό. Αναφέρομαι στους νέους 18 - 25 ετών, που είναι 940.000» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα».

Freedom pass - Κάρτα ελευθερίας:  Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

Στην κάρτα ελευθερίας που θα διατίθεται στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα των νέων από 18-25 ετών, οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί ή πρόκειται να εμβολιαστούν, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην κυβερνητική παρουσίαση των μέτρων για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Ειδικότερα, η κάρτα θα λέγεται freedom pass και πρόκειται για χρεωστική ψηφιακή κάρτα αξίας 150 ευρώ, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού. Όπως είπε ο υπουργός, «ενθαρρύνουμε τους νέους να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες». Η «κάρτα ελευθερίας» θα είναι διαθέσιμη πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου για όσους έχουν γεννηθεί από το 1996 έως 2003, που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ή πρόκειται να εμβολιαστούν.

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπόριου, e shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS, ενώ θα είναι στοχευμένη και θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακοί χώροι κ.ά.

Τέλος, η απόκτησή της είναι απλή, καθώς θα είναι διαθέσιμη μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και ο ενδιαφερόμενος, μία ημέρα μετά την αίτησή του, θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες είτε μέσω sms είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Κάρτα Ελευθερίας | Freedom pass

Freedom pass - Κάρτα ελευθερίας: Πώς θα την αποκτήσει κάποιος

Η απόκτηση της κάρτας ελευθερίας, του freedom pass, θα πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και sms.

free-pass.jpg

Freedom pass - Κάρτα ελευθερίας: Πού θα χρησιμοποιείται

Η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριόιτητες.

Οι επιλέξιμες κατηγορίες

  • Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές , οδικές μεταφορές
  • Ενοικίαση οχημάτων
  • Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις
  • Ταξιδιωτικά γραφεία
  • Κινηματογράφος
  • Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού
  • Μουσεία και αρχαιολογική χώροι

free-pass1.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ