Ελλαδα

Μονή Πετράκη: Ο διάλογος με τους Μητροπολίτες πριν την επίθεση

Με περιεκτικότητα 96% σε θειικό οξύ το βιτριόλι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο  37χρονος καθαιρεθείς ιερέας μετά τη μεταφορά του στον εισαγγελέα
Ο 37χρονος καθαιρεθείς ιερέας μετά τη μεταφορά του στον εισαγγελέα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επίθεση με βιτριόλι κατά Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη: Νέα στοιχεία για το καυστικό υγρό και όσα έγιναν στην αίθουσα του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Περιεκτικότητα 96% σε θειικό οξύ είχε το βιτριόλι με το οποίο επιτέθηκε στους Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη ο 37χρονος καθαιρεθείς ιερέας, με τον δικηγόρο του να αναφέρει ότι ο δράστης το προμηθεύτηκε δύο ημέρες πριν από το Συνοδικό Δικαστήριο που εξέταζε την υπόθεσή του και αφού το είχε παραγγείλει από το διαδίκτυο έναντι 40 ευρώ. 

«Το βιτριόλι το προμηθεύτηκε -όπως μου είπε στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ-, από μία εταιρεία η οποία προμηθεύει χημικές ουσίες  δεν μου το ανέφερε ως βιτριόλι, αλλά ως χημική ουσία», ανέφερε ο συνήγορος του πρώην ιερέα από τη Βέροια, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Οι επτά Μητροπολίτες που δέχθηκαν την επίθεση του 37χρονου μετά από νοσηλεία τους στα νοσοκομεία «Λαϊκό», ΚΑΤ και «Γεννηματάς» έλαβαν εχθές Πέμπτη (24/6) εξιτήρια, ενώ στο νοσοκομείο ΚΑΤ και με σοβαρότερα εγκαύματα (δευτέρου βαθμού) παραμένει ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου, ο οποίος περιέγραψε στον ΣΚΑΪ, όσα έγιναν στη Μονή Πετράκη. 

Γραμματέας Συνοδικού Δικαστηρίου: Αν η ποσότητα είχε πέσει στο πρόσωπο, δεν θα είχα σήμερα πρόσωπο

«Τα τραύματά μου είναι στον τράχηλο, στο λαιμό και στο αριστερό χέρι από τον καρπό και πάνω», είπε ο Σεβαστιανός Σωμαράκης και περιέγραψε: «Υπήρξε πανικός μέσα στην αίθουσα. Απλώς σκέφτομαι ότι αν αυτή η ποσότητα του υγρού είχε πέσει στο πρόσωπο μου σήμερα δεν θα είχα πρόσωπο. Μπαίνοντας στην αίθουσα είπα στον αστυνομικό, του λέω σε παρακαλώ πολύ έχε το νου σου γιατί ο κατηγορούμενος είναι λίγο ζόρικος. Φοβήθηκα ότι θα γίνει αυτό που είχε γίνει και πέρυσι, ότι δηλαδή θα εξυβρίσει λεκτικά τους δικαστές. Δεν το φανταζόμουν ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο».

Σεβαστιανός σε ΣΚΑΪ για επίθεση με βιτριόλι: Αν είχα γυρίσει νωρίτερα, θα ήμουν χωρίς πρόσωπο

Ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου είχε πει στον φρουρό της Μονής Πετράκη να έχει τον νου του στον 37χρονο ιερομόναχο, καθώς και πέρυσι, όταν εκδικαζόταν σε πρώτο βαθμό η υπόθεση τούς είχε εξυβρίσει. «Όταν άρχισε να πέφτει η πρώτη σταγόνα του καυστικού υγρού πάνω μου φώναξα αμέσως τον φρουρό και έπειτα έριξα άφθονο νερό στο πρόσωπό μου, αφού πέταξα όλα τα ράσα από πάνω μου. Είχαν καεί».

Επίθεση στη Μονή Πετράκη: Ο διάλογος πριν βγάλει το βιτριόλι

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος είχε στο μυαλό του πως ο μητροπολίτης Βέροιας έχει στήσει σκευωρία εναντίον του.  Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος – πριν βγάλει το μπουκάλι και αρχίζει να επιτίθεται στους Μητροπολίτες. 

-Είστε μιλημένοι από τον Βεροίας; 
-Μα τι είναι αυτά που λέτε;
-Σας έχει μιλήσει ο μητροπολίτης Βεροίας, ε;

Εκείνη τη στιγμή βγάζει το βιτριόλι και στρέφεται κατά των Μητροπολιτών. Στην έδρα του Συνοδικού Δικαστηρίου βρίσκονταν συνολικά επτά Μητροπολίτες. Ο Νικόδημος της Κασσανδρείας, ο Ανδρέας της Δρυινουπόλεως, ο Καλλίνικος της Άρτας. Δίπλα του ο Διονύσιος της Ζακύνθου, ο Κύριλλος της Κηφισιάς, ο Δημήτριος της Γουμενίσσης και ο Αντώνιος της Γλυφάδας. 

«Φοράγαμε μάσκες, φοράγαμε ράσα, φοράγαμε πάνω καλιμαύχι το μόνο μέρος που ήταν κενό ήταν το μέτωπο και τα μάτια. Λοιπόν, εγώ όταν είδα την κίνηση νόμιζα ότι ήθελε να μας προσβάλει, λέγοντας μας ότι θέλουμε άγιασμα και ότι έβγαλε αγιασμό να μας ρίξει, εκεί πήγε το μυαλό μου. Όταν όμως είδα ότι το υγρό που έπεσε στον πατέρα Σεβαστιανό δίπλα του που καθόταν, έγινε κόκκινο πάνω στο ράσο, κατάλαβα ότι ήταν καυστικό. Ήδη δε, είχαν αρχίσει να με τσούζουν τα μάτια μου», είπε σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Άρτας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του 37χρονου ιερέα είχε αργήσει ένα εξάμηνο, λόγω κορωνοϊού.  

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ