Ελλαδα

Ιερέας επιτέθηκε με βιτριόλι σε μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη

Στο νοσοκομείο οι τραυματίες - Ανάμεσά τους μητροπολίτες, κληρικοί και ο φρουρός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μονή Πετράκη
Μονή Πετράκη © EUROKNISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επίθεση με βιτριόλι σε βάρος μητροπολιτών και κληρικών από ιερέα στη Μονή Πετράκη - Φρουρός ακινητοποίησε τον δράστη που περνούσε από Συνοδικό Δικαστήριο.

Επίθεση με βιτριόλι δέχθηκαν μητροπολίτες και κληρικοί στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης (23/6). 

Πέντε από τους μητροπολίτες διακομίστηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο στο ΚΑΤ για να υποβληθούν σε πλαστικές επεμβάσεις, ενώ μετέβη στο Λαϊκό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

Για σήμερα, είχε προγραμματιστεί συνοδικό δικαστήριο στο οποίο συμμετείχαν έξι Μητροπολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είναι εγκαλούμενος ιερέας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Ο φρουρός της Μονής Πετράκη που επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Όπως αναφέρει το εκκλησιαστικό site romfea.gr ο εν λόγω ιερέας ήταν κατηγορούμενος σε Συνοδικό Δικαστήριο και επρόκειτο να καθαιρεθεί. Ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας.

Ο δράστης είχε μαζί του δύο μπουκαλάκια με το οξύ και το έριξε κατά των μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο.

Τραυματισμένοι είναι επτά Μητροπολίτες, δύο δικηγόροι καθώς και ο φρουρός της Μονής. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Άρτας, Ζακύνθου, Κασσανδρείας, Ηλιουπόλεως και Γουμένισας (Λάρισας).  Εγκαύματα στα μάτια φέρουν δύο Μητροπολίτες.

Έκτακτη Είδηση: Επίθεση με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη | OPEN TV

Επικοινωνία Σακελλαροπούλου με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

«Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εύχομαι ταχεία ανάρρωση των θυμάτων», έγραψε στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

sak.jpg

Επίθεση με βιτριόλι κατά μητροπολιτών: Δεν έχει πει λέξη ο δράστης

Ο 37χρονος ιερέας, δράστης της επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη, μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, ο ιερέας δεν έχει πει λέξη έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς, σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του.

Κικίλιας για την επίθεση στη Μονή Πετράκη: «Πρόκειται για τραγικό γεγονός»

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, επτά μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι 4 θα παραμείνουν στο Λαϊκό και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ. Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεννηματάς». Σημείωσε, τέλος, πως ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να ενημερώνεται συνεχώς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ