Ελλαδα

Σύσκεψη για self test και φαρμακεία: Τι ζήτησε η κυβέρνηση

Πώς θα κινηθούν οι φαρμακοποιοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Self test για κορωνοϊό
Self test για κορωνοϊό © EUROKINISSI

Σε καλό κλίμα η σύσκεψη κυβέρνησης και φαρμακοποιών με θέμα τα self test και τη συνέχιση της διάθεσής τους από τα φαρμακεία.

Με κεντρικό θέμα συζήτησης τα self test από τα φαρμακεία οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών συναντήθηκαν σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Η συνάντηση κράτησε 2 ώρες περίπου. Μεταξύ άλλων τέθηκαν επί τάπητος και θεσμικά ζητήματα του κλάδου, καθώς επίσης και τα χρονοδιαγράμματα για την επίλυση τους, στο πλαίσιο λειτουργίας της σχετικής Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Υγείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων Ειρήνη Μαρκάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.

Self test από τα φαρμακεία - Η πρόταση της κυβέρνησης και η απάντηση από τους φαρμακοποιούς

Τόσο ο Άκης Σκέρτσος όσο και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ζήτησαν να συνεχίσει η διάθεση των self test από τα φαρμακεία μετά τις 19 Ιουνίου, όταν λήγει η συμφωνία για τη διανομή τους στους πολίτες μέσα από το συγκεκριμένο δίκτυο.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν ήταν αντίθετος στη συνέχιση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία της χώρας. Ζήτησε, όμως, διαβεβαιώσεις ότι δεν θα διατεθούν από άλλα «κανάλια», όπως τα σούπερ μάρκετ.

Οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος τόνισαν για ακόμη μια φορά τη μεγάλη σημασία του προγράμματος δωρεάν διάθεσης των self test σε ομάδες του πληθυσμού προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά και μετάδοση του κορωνοϊού και να επιτευχθεί ταχύτερα η επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας.

Παράλληλα, εξήραν τη συμβολή των φαρμακοποιών και των φαρμακαποθηκών στην επιτυχία του συγκεκριμένου προγράμματος και ζήτησαν από τον ΠΦΣ τη συνέχιση της διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ. Για τις περιοχές στις οποίες θα υπάρξει αδυναμία διάθεσης από τα φαρμακεία, η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης, οι οποίοι θα παρουσιαστούν τα επόμενα 24ωρα.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς δεσμεύτηκε να θέσει άμεσα το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο προς έγκριση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ