Ελλαδα

24ωρη απεργία 16/6- Ποιοι συμμετέχουν - Χωρίς μετρό η Αθήνα

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συρμός του Μετρό στην Αθήνα
Συρμός του Μετρό στην Αθήνα © Eurokinissi

Χωρίς Μετρό θα μείνει αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, η Αθήνα - Οι εργαζόμενοι του ΣΕΛΜΑ εξήγγειλαν νέα 24ωρη απεργία.

Νέα 24ωρη απεργία εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό της Αθήνας για αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου, αντιδρώντας στις αλλαγές που φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο.

Στην ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) αναφέρει ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις καθώς επίσης και στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 18.00 το απόγευμα, διαδηλώνοντας ενάντια «στην κατάργηση του 8ώρου, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την κατάργηση του ΣΕΠΕ, την αποδυνάμωση της απεργίας, την κατάργηση των ΣΣΕ και την επίθεση στα συνδικάτα».

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα έχει προγραμματίσει στάση εργασίας και συλλαλητήριο η ΑΔΕΔΥ, στις 16.00, μαζί με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, έξω από τη Βουλή στην πλατεία Συντάγματος.

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία την Τετάρτη 16 Ιουνίου 

Αναφορικά με τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09.00 το πρωί έως και τις 21.00 το βράδυ.

Οι πολίτες που σκοπεύουν να μετακινηθούν με λεωφορεία, θα πρέπει να υπολογίσουν και τον χρόνο που απαιτείται, προκειμένου τα οχήματα να αποσυρθούν και να βγουν από τα αμαξοστάσια, καθώς και για να φθάσουν στις αφετηρίες των γραμμών.

Απεργία από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας - Συλλαλητήριο στις 18.00 έξω από τη Βουλή την Τετάρτη 16 Ιουνίου

Εν τω μεταξύ τη μετατροπή της στάσης εργασίας σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο, στις 18.00, στην Πλατεία Συντάγματος, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας σε έκτακτη συνεδρίασή του, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

«Οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο, αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, αποσύρεται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ