Ελλαδα

Κορωνοϊός: Οι 398 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας © EUROKINISSI

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης γνωστοποίησε πως και οι 398 ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Και οι 398 ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Ελλάδας είναι ανεμβολίαστοι όπως επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε πως «από τους 398 διασωληνωμένους ασθενείς στις ΜΕΘ που ανακοίνωσε το απόγευμα τις Κυριακής ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε όλη την Ελλάδα, και οι 398 είναι ανεμβολίαστοι» και πρόσθεσε:

«Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη μέρα ύστερα από μήνες που ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων έχει πέσει κάτω από το όριο των 400, κι αυτό αποδίδεται κυρίως στον εκτεταμένο εμβολιασμό των πλέον ευπαθών ομάδων κατά τους προηγούμενους μήνες, και κατά δεύτερο λόγο στον περιορισμό εν γένει της πανδημίας στην Ελλάδα».

Να σημειωθεί πως την τελευταία φορά που οι διασωληνωμένοι είχαν πέσει κάτω από τους 400, ήταν στις 28 Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρουν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού, έως και το Σάββατο 5 Ιουνίου πάνω από 3,9 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, δηλαδή ποσοστό σχεδόν 45% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ