Ελλαδα

Έρχονται τρία προνόμια για τους εμβολιασμένους

Eπιπλέον κίνητρο στους πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εστίαση
© Sandra Seitamaa/Unsplash

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι εξετάζουν τρία προνόμια για τους εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού.

Tρία είναι τα βασικά προνόμια που εξετάζουν κυβέρνηση και ειδικοί λοιμωξιολόγοι για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη στο Open. Επισημαίνεται πως τα προνόμια αυτά θα δοθούν για να υπάρξει ένα επιπλέον κίνητρο στους πολίτες να εμβολιαστούν και δεν είναι ένα μέτρο που θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα για αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Οι προτάσεις των ειδικών προς την κυβέρνηση βάζουν στο τραπέζι τρία βασικά κίνητρα που θα δίνονται μόνο σε όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, δηλαδή σε πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, ή τη μία εάν πρόκειται για το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson. Ειδικότερα εξετάζονται τα εξής:

  1. Άρση των υποχρεωτικών self test
  2. Είσοδος σε εσωτερικούς χώρους στην εστίαση, δηλαδή σε καφετέριες και εστιατόρια
  3. Αρση περιορισμών, στα ταξίδια, όπως π.χ τα υποχρεωτικά rapid test

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ήδη έχει ανοίξει ήδη μία συζήτηση στην κυβέρνηση για το εάν πρέπει η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών (υγειονομικοί, εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων)  να έρθει μέσα στο καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο, καθώς επιστήμονες έχουν ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα.

 

Σε δύο φάσεις το άνοιγμα των εμβολίων για την ομάδα 18-29

O γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, απαντώντας χθες σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για όλες τις ηλικίες, σημείωσε:

«Όπως έχουμε πει, η ηλικιακή ομάδα για την οποία δεν έχει ανοίξει ακόμα η διαδικασία για όλα τα εμβόλια, είναι η ομάδα 18-29. Γι' αυτήν, θα ανοίξει σε δύο φάσεις, δηλαδή για τις ηλικιακές ομάδες, 25 - 29 και 18 - 24. Για την ηλικιακή ομάδα 25 - 29, αν έχουμε κάποιες επιβεβαιώσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δεν θα αργήσει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός, αφού περιμένουμε τις παραδόσεις της Johnson & Johnson και μία επιβεβαίωση από Pfizer. Αν τις έχουμε, θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε σε πολύ λίγες μέρες το πότε θα ανοίξει η εμβολιαστική διαδικασία για την πρώτη ηλικιακή ομάδα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ