Ελλαδα

Εμβολιασμοί: Πόσοι έγιναν το τελευταίο 24ωρο | 04.06.2021

Τα στοιχεία από το emvolio.gov.gr για τους εμβολιασμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού - Εμβολιαστικό κέντρο
Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού - Εμβολιαστικό κέντρο © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πόσοι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με το emvolio.gov.gr - Αναλυτικά τα στοιχεία

Σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, έφτασαν τις 98.000 Συγκεκριμένα, στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας έγιναν 98.199 εμβολιασμοί. 

Σύμφωνα με τα νέα διαθέσιμα στοιχεία στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, το τελευταίο 24ωρο έγιναν 98.199 εμβολιασμοί. Από την αρχή των εμβολιασμών έχουν χορηγηθεί 5.986.480 δόσεις των εμβολίων. Με τουλάχιστον 1 δόση έχουν εμβολιαστεί 3.854.982 (+51.772) και με δύο δόσεις 2.253.347 πολίτες (+49.127).

emvolio.jpg

emvolio2.jpg

Κορωνοϊός: Οι πέντε περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη

Στις περιοχές - Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες έχουν τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, αλλά και στις περιοχές που βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο εμβολιασμών αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς «έκρουσε καμπανάκι» στους κατοίκους και τους επισκέπτες τεσσάρων περιοχών, όπου παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου, τη στιγμή που στην Ελλάδα έχουμε ύφεση του κορωνοϊού. Πρόκειται για τις περιοχές της Καλαμάτας, της Νάξου, της Ρόδου και της Κατερίνης. 

Ακόμη, αναφέρθηκε στις περιοχές που παρατηρείται μειωμένη προσέλευση για τον εμβολιασμό των πολιτών και αποκλίνουν από το μέσο όρο. Οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι: η Φλώρινα, η Ξάνθη, η Φωκίδα, οι Σέρρες και η Δράμα.

Κάτω από τον μέσο όρο βρίσκονται ακόμη 14 Περιφερειακές Ενότητες από τις συνολικά 74 της χώρας. Είναι οι Περιφερειακές Ενότητες: Ηλείας, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ