Ελλαδα

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Πάνω από 20% οι πλήρως εμβολιασμένοι

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται και το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» με τους εμβολιασμούς στα νησιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»
Εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» © Eurokinissi

Το 20% ξεπέρασαν οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες της χώρας χθες Τετάρτη 2 Ιουνίου - Στο 35,5% όσοι έχουν λάβει την πρώτη δόση.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην χώρα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία», όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός αποκάλυψε ότι οι εμβολιασμοί ημερησίως στη χώρα ξεπερνούν τις 100.000 ενώ ως προς τα επιδημιολογικά στοιχεία υπογράμμισε πως «σε όλες τις περιφέρειες της χώρας παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιδημία έχει τελειώσει».

Μάλιστα, χθες Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 οι εμβολιασμοί σε όλη την Ελλάδα έφτασαν τους 5.751.115. Σε στατιστική μορφή, το 35,5% των πολιτών έχει εμβολιαστεί ήδη με την πρώτη δόση ενώ το 20,3% είναι πλήρως εμβολιασμένοι είτε και με τις δύο δόσεις είτε με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Στην «πρώτη» γραμμή τα νησιά

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία και των εμβολιασμών στα νησιά όπου προχωρά το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία». Μάλιστα, πριν από την έναρξή του, κατά μέσο όρο είχε εμβολιαστεί με μια δόση το 22% των πολιτών, ενώ σήμερα έχουν κάνει την πρώτη δόση το 40% των πολιτών. 

Ο υπουργός τόνισε πως το 13% των πολιτών στα νησιά είχαν εμβολιαστεί πλήρως πριν την επιχείρηση, ενώ τώρα και μετά την εφαρμογή της, το ποσοστό αυτό έχει φτάσει το 27%. Τα νησιά που ο αριθμός των ραντεβού είναι συνεχής και φτάνει το 100% είναι η Λευκάδα, η Θάσος, η Πάρος, η Μύκονος και η Σαλαμίνα.

Εμβολιασμός 18-29: Πότε ανοίγουν τα ραντεβού με Pfizer - Moderna

 

Για τον εμβολιασμό των πολιτών, ηλικίας 18-29 ετών, με εμβόλια Pfizer και Moderna μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε ανοίγουν τα ραντεβού.

Σημειώνεται ότι ήδη τα ραντεβού για τους 18-29 ετών έχουν ανοίξει με το μονοδοσικό Johnson & Jonnson.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας και το πότε θα ξεκινήσει να γίνεται με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, ο κ. Κικίλιας γνωστοποίησε στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η ηλικιακή ομάδα 18-29 θα «σπάσει» στα δύο και θα χωρίζεται ανά 5ετία: 18-24 και 24-29 ετών. Όπως είπε, πρώτα θα ανοίξουν τα ραντεβού για τους 25-29 και μετά για τους 18-24.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ