Ελλαδα

Βασίλης Κικίλιας: 14.371 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα

Τα 5 νησιά που έχουν 100% πληρότητα σε ραντεβού για εμβολιασμό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Βασίλης Κικίλιας στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό
O Βασίλης Κικίλιας στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε νέες ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, τον εμβολιασμό και τα εμβόλια στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Ολοκληρώθηκε η live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό, με τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια να κάνει νέες ανακοινώσεις για την πανδημία Covid-19 στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.381 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την κατανομή, επιβεβαιώθηκαν 717 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική και 110 στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι τα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν πως η πανδημία στη χώρα συνεχίζει την πτωτική της πορεία, με τα κρούσματα να μειώνονται σε όλες τις περιοχές. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλέσει εφησυχασμό, όπως είπε, απευθύνοντας νέα έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του ιού.

Αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι 14.371, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος ανακοίνωσε πως την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε υποχώρηση κάτω από τα 2.000 κρούσματα για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Επιπλέον, ο δείκτης θετικότητας στη χώρα είναι σταθερά κάτω από 4%.

 

Πόσοι είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι για κορωνοϊό στην Ελλάδα

Αναφορικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία», ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει πλέον το 20% σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες (σ.σ. και με τις δύο δόσεις ή με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson).

«Το 35,51% του συνολικού πληθυσμού της χώρας έχει λάβει έστω τη μία δόση, ενώ 2.137.158 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, ποσοστό 20,39%» ανακοίνωσε.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο αναμένεται να είναι πάνω από 102.000, ενώ συνολικά από την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία» για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τα 5,7 εκατομμύρια. Συγκεκριμένα, έχουν πραγματοποιηθεί 5.751.115 εμβολιασμοί για κορωνοϊό.

Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» - Τα 5 νησιά που έχουν 100% πληρότητα σε ραντεβού για εμβολιασμό

Μιλώντας για τη «Γαλάζια Ελευθερία», το στοχευμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα που υλοποιείται βήμα βήμα από το Υπουργείο Υγείας στη νησιωτική Ελλάδα, με απώτερο στόχο να δημιουργηθούν ελληνικά νησιά «covid free», ο υπουργός γνωστοποίησε ότι ο μέσος όρος των πολιτών που έχουν κάνει έστω μία δόση εμβολίου αγγίζει το 40%.

Βασίλης Κικίλιας στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό - Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα
Βασίλης Κικίλιας στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό - Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την ίδια στιγμή οι πλήρως εμβολιασμένοι στα νησιά έχουν φθάσει το 27% (από 13% που ήταν στον προηγούμενο απολογισμό).

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η πληρότητα των ραντεβού για εμβολιασμό έχει φθάσει στο 100% σε Λευκάδα, Πάρο, Θάσο, Μύκονο και Σαλαμίνα.

Βασίλης Κικίλιας: Πότε ανοίγουν τα ραντεβού για τους 18-29 ετών με εμβόλια Pfizer και Moderna

Σε ερώτηση για το πότε θα «ανοίξουν» τα ραντεβού και με Pfizer και Moderna για τους 18-29 ετών, εκτός του Johnson & Johnson που ήδη είναι διαθέσιμο, ο υπουργός απάντησε πως θα γίνουν ανακοινώσεις την άλλη εβδομάδα για τις ημερομηνίες.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του διευκρίνισε ακόμη πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα χωριστεί στα δύο:

  • 25-29 ετών και
  • 18-24 ετών.

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ