Ελλαδα

Παπαθανάσης: Πότε θα ανοίξει η εστίαση στους εσωτερικούς χώρους

Ποιος είναι ο στόχος για τον Τουρισμό το φετινό καλοκαίρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εστίαση - μάσκα
Εστίαση - μάσκα © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νίκος Παπαθανάσης: Η εκτίμηση του αναπληρωτή υπουργού για το χρόνο που θα ανοίξει η εστίαση στους εσωτερικούς χώρους.

Για το χρόνο κατά τον οποίο θα επιτραπεί η λειτουργία της εστίασης και στους εσωτερικούς χώρους μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης

Σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1», εκτίμησε ότι η εστίαση στους εσωτερικούς χώρους θα λειτουργήσει όταν εμβολιαστεί το 50% του ενήλικου πληθυσμού και ξεκαθάρισε πως στην εστίαση στους εξωτερικούς χώρους τηρούνται τα μέτρα με λίγες εξαιρέσεις. Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε και στο λιανεμπόριο, που όπως είπε αρχίζει σταδιακά να χτίζει το βηματισμό του. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ζήτησε να συνεχίζονται να τηρούνται από όλους τα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού και σε καμία περίπτωση να μην υπάρχει εφησυχασμός.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στον Τουρισμό, σημειώνοντας ότι αναμένεται ένα καλύτερο καλοκαίρι σε σχέση με πέρσι και ότι στόχος είναι αύξηση στο 50% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εκτίμησε ότι όλες οι χώρες θα μπουν στη διαδικασία, ώστε να είναι πιο εύκολες οι μετακινήσεις και τα ταξίδια.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο υπουργός τόνισε ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις έως ότου οδηγηθούμε σε μία κανονικότητα με στόχο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ