Ελλαδα

Meteopedia: Η εγκυκλοπαίδεια μετεωρολογίας του Αστεροσκοπείου

Σκοπός είναι η διάχυση της επιστήμης της μετεωρολογίας στο ευρύ κοινό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
meteo.jpg

Η Meteopedia είναι μια νέα υπηρεσία του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη στους χρήστες του.

Με στόχο τη διάχυση της επιστήμης της μετεωρολογίας στο ευρύ κοινό, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δημιούργησε τη νέα υπηρεσία του, τη Meteopedia.

Πρόκειται για μια ψηφιακή, διαδικτυακή και ελεύθερης πρόσβασης εγκυκλοπαίδεια που γράφεται και αναπτύσσεται από την επιστημονική ομάδα του meteo με το λογισμικό wiki, στο οποίο στηρίζεται η ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Τα λήμματα της Meteopedia αφορούν πληροφορίες σχετικά με μετεωρολογικά φαινόμενα, μετεωρολογικούς όρους και ορισμούς, καθώς επίσης και στοιχεία από τις κακοκαιρίες που φέρουν όνομα, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει ορίσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Η Meteopedia θα εμπλουτίζεται και θα ανανεώνεται τακτικά, με σκοπό την κάλυψη περισσότερων αποριών και παρέχοντας περισσότερη γνώση, σχετικά με τους όρους της μετεωρολογίας και τα μετεωρολογικά φαινόμενα. Μπορείτε να «ξεφυλλίσει» κανείς την μετεωρολογική εγκυκλοπαίδεια στο σύνδεσμο https://wiki.meteo.gr/

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ