Ελλαδα

Βόλος: Κινδύνευσε κτηνοτρόφος από βλήμα από πεδίο βολής

Σκοτώθηκαν πρόβατα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόβατα
Πρόβατα © Unsplash

Ένα βλήμα από άρμα που εκτοξεύθηκε από πεδίο βολής σκότωσε 7 πρόβατα από ένα κοπάδι- Κινδύνευσε ο κτηνοτρόφος

'Ενας κτηνοτρόφος, ο οποίος είχε βγάλει το κοπάδι του να βοσκήσει στην θέση Μεγαβούνι του Βόλου είδε μερικά από τα πρόβατά του νεκρά μετά από βλήμα που έπεσε στην περιοχή.

Ο κτηνοτρόφος έβγαλε τα πρόβατά του να βοσκήσουν χωρίς να γνωρίζει ότι στο κοντινό πεδίο Γλαφυρών είχαν προγραμματιστεί βολές στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 6.30 το απόγευμα της Πέμπτης, ένα βλήμα άρματος μάχης παρέκκλινε από τον στόχο του στο πεδίο βολής, έπεσε σε μια απόσταση επτά χιλιομέτρων μακριά και εξερράγη μέσα στο κοπάδι.

Σοκαρισμένος ακόμη από όσα έζησε, όπως ο ίδιος περιέγραψε στο taxydromos.gr, άκουσε ξαφνικά το βλήμα να «σφυρίζει» δίπλα του σε απόσταση λιγότερη των 15 μέτρων και να σκάει στο έδαφος μπροστά του σε απόσταση περίπου 70 μέτρων, ανοίγοντας ένα μεγάλο λάκκο, 
 

Επτά πρόβατα σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ τα υπόλοιπα 16 σκορπίστηκαν τρομοκρατημένα στην γύρω περιοχή.

«Το πεδίο βολής είναι σημασμένο» είπαν στο protothema.gr στρατιωτικές πηγές και προσθέτουν: «Έγινε μια προάσκηση πυροβολικού από άνδρες της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και τα βλήματα που ερίφθησαν έπεσαν μέσα στο πεδίο βολής. Τα πρόβατα μπήκαν μέσα στο πεδίο βολής» αναφέρουν οι ίδιες πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ