Ελλαδα

Θέατρα: Ανοίγουν σήμερα για παραστάσεις σε ανοικτούς χώρους

Τα τρία μέτρα λειτουργίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού © Eurokinissi

Ανοίγουν τα θέατρα σήμερα 28 Μαΐου 2021, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, με την απόφαση να αφορά τις παραστάσεις που παρουσιάζονται μόνο σε ανοικτούς χώρους.

Ανοίγουν από σήμερα, Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, τα θέατρα σε όλη την Ελλάδα όπως είχε αποφασίσει από την αρχή του μήνα η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Συγκεκριμένα, είχε παρθεί η απόφαση να γίνει η πλήρης επανεκκίνηση του τουρισμού, αρχής γενομένης από τα μουσεία στις 14 Μαΐου, ημερομηνία που άνοιξε ξανά ο τουρισμός. Συνεχίστηκε με το άνοιγμα των ωδείων στις 17 Μαΐου και των θερινών σινεμά στις 21 Μαΐου.

Όσον αφορά τα θέατρα προβλέπονται τα ακόλουθα 3 μέτρα για την επαναλειτουργία τους:

  1. Το άνοιγμα αφορά μόνο τα θεατρικά έργα που παρουσιάζονται σε ανοικτούς χώρους
  2. Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι.
  3. Η πληρότητα ορίζεται στο 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία, προκειμένου να υπάρχουν αποστάσεις για τη μείωση των πιθανοτήτων διασποράς του ιού στο κοινό.

«Τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους επανεκκινούν στις 28 Μαΐου» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε: «Αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% και συγκεκριμένη ταξιθεσία».

Ανοίγουν τα θέατρα - Τι ισχύει με τη μάσκα

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας για τα θέατρα που ανοίγουν στις 28 Μαΐου 2021, δεν έκανε κάποια αναφορά στη μάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους, επομένως το συγκεκριμένο μέτρο προστασίας κατά της διασποράς του ιού ισχύει και για τα θέατρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ