Ελλαδα

Αττική: Συμμορία «χτυπούσε» σε καταστήματα στα νότια προάστια

Άνοιγε και αυτοκίνητα - Εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ έξω από περιπολικό - Εξαρθρώθηκε συμμορία που δρούσε στα νότια προάστια
Αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ έξω από περιπολικό - Εξαρθρώθηκε συμμορία που δρούσε στα νότια προάστια © EUROKINISSI

Καταστήματα και αυτοκίνητα άνοιγε συμμορία στα νότια προάστια Αττικής, η οποία εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία, με τους συλληφθέντες να είναι τρεις.

Τη συμμορία που διέπραττε κλοπές από καταστήματα και αυτοκίνητα στα νότια προάστια στην Αττική, εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Όπως ανακοινώθηκε, στην Ηλιούπολη και στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθησαν δύο 26χρονοι αλλοδαποί, ένας από την Αλβανία και ένας από το Πακιστάν, καθώς και μια 21χρονη Ελληνίδα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

Από την έως τώρα προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 29 περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών από καταστήματα και 6 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά κλεμμένα αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν συλληφθεί και πάλι για παρόμοια αδικήματα. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.

Αττική: Πώς δρούσε η συμμορία στα νότια προάστια

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει συμμορία από τον περασμένο Ιανουάριο. Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, ο ένας από τους δύο αλλοδαπούς, τις πρώτες πρωινές ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, με χειρουργική μάσκα, αναζητούσε πεζός στις περιοχές Ηλιούπολης, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, το κατάστημα-στόχο.

Μόλις το εντόπιζε, παραβίαζε την κλειδαριά της κεντρικής πόρτας με τη χρήση διαρρηκτικού εργαλείου, ενώ στη συνέχεια αφαιρούσε χρήματα από την ταμειακή μηχανή, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και εμπορεύματα του καταστήματος. Τα κλεμμένα αντικείμενα τα μετέφερε σε διαμέρισμα που διατηρούσε με τους συνεργούς του στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα έκρυβαν προσωρινά, προκειμένου αργότερα να τα πουλήσουν.

Αττική: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα και αυτοκίνητα στα νότια προάστια - Τα κλοπιμαία
Αττική: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα και αυτοκίνητα στα νότια προάστια - Τα κλοπιμαία © astynomia.gr

Παράλληλα, τα μέλη της συμμορίας διέπρατταν και κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ