Ελλαδα

Διαγωνισμός Never Such Innocence - Διακρίσεις για Έλληνες μαθητές

Από ποια σχολεία και σε ποιες κατηγορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαγωνισμός Never Such Innocence 2021
Διαγωνισμός Never Such Innocence 2021

Σημαντικές διακρίσεις από Έλληνες μαθητές στον διεθνή διαγωνισμό Never Such Innocence που διοργάνωσε το British Council και η Βρετανική Πρεσβεία μεταξύ άλλων.

Τέσσερις νέες σημαντικές διακρίσεις Ελλήνων μαθητών στον διεθνή διαγωνισμό Never Such Innocence, από το British Council, τη Βρετανική Πρεσβεία και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Μία πρώτη θέση κατέλαβε ο Ιωάννης Ζέκιος, μαθητής του 23ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. Επίσης, μία ειδική διάκριση για τον Ζαχαρία Δεσδανάκη από την Κρήτη και δύο δεύτερες θέσεις για την Ελένη Σανοζίδου από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, Θεσσαλονίκης και τους μαθητές Αντώνιο-Παναγιώτη Ατζέμη, Σταυρούλα Αλεξίου και Ελισάβετ Κάλτσου, από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Πιο αναλυτικά οι διακρίσεις των μαθητών αφορούσαν στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Iωάννης Ζέκιος, 23ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκη, 1η Θέση στην κατηγορία Λόγου (9–11 ετών): «Η Δύναμη της Φωνής»
  • Ζαχαρίας Δεσδανάκης, Κρήτη, Ειδική Διάκριση στην κατηγορία Τραγουδιού της ειδικής θεματικής Covid-19 (11–14 ετών): «Tough Times»
  • Ελένη Σανοζίδου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, Θεσσαλονίκη, 2η Θέση στην κατηγορία Λόγου (11–14 ετών): «A Really Old Story»
  • Αντώνιος-Παναγιώτης Ατζέμης, Σταυρούλα Αλεξίου, Ελισάβετ Κάλτσου, Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 2η Θέση στην κατηγορία Τραγουδιού (14–16 ετών): «Let Me Fly Away».

Never Such Innocence: 3.100 συμμετοχές από 99 χώρες στον διεθνή διαγωνισμό

Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, για όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, ο Διεθνής Διαγωνισμός Never Such Innocence κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 3.100 συμμετοχές από 99 χώρες και περιοχές παγκοσμίως, και να δώσει έμπνευση, φωνή και βήμα σε νέους ανθρώπους ηλικίας 9-18 ετών για να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για μεγάλες, ή μικρότερες συγκρούσεις που τους έχουν επηρεάσει ή κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Να μοιραστούν ιστορίες δικές τους, ή ιστορίες κάποιων άλλων στο παρόν ή το παρελθόν, όπως τους προσκάλεσε να κάνουν και το θέμα του διαγωνισμού «Τhe Unheard Voices of Conflict: Stories from Around the World» («Φωνές συγκρούσεων που δεν έχουν ακουστεί: Ιστορίες από όλο τον Κόσμο»)

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον βρετανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Never Such Innocence» και για τρίτη χρονιά υποστηρίχτηκε στην Ελλάδα με δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του British Council, της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα υπό την αιγίδα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Λίγα λόγια για τον Διαγωνισμό Never Such Innocence 2020–21

Μετά την επιτυχία των αντίστοιχων προγραμμάτων «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται» και «Η Ελλάδα Θυμάται» και τις μεγάλες διακρίσεις των μαθητών στους προηγούμενους κύκλους του διεθνή διαγωνισμού Never Such Innocence το 2017–18 και το 2019–20, το British Council η Βρετανική Πρεσβεία και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους σε μια νέα συνεργασία με τον οργανισμό Never Such Innocence το 2020-21.

Αυτήν τη χρονιά, οι διοργανωτές του διαγωνισμού στην Ελλάδα αφιέρωσαν τη δραστηριότητα στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, καλώντας τους μαθητές να εμπνευστούν από τη σημαντική αυτή επέτειο για τη χώρα μας, και να καταθέσουν τις δημιουργίες τους στις 4 κατηγορίες του διαγωνισμού: Ποίηση, Ζωγραφική/Τέχνη, Ομιλία/Λόγο και Τραγούδι.

Όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς ευχαρίστησαν τους μαθητές και τα σχολεία από την Ελλάδα που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό Never Such Innocence, στηρίζοντάς τον με τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό τους να μιλήσουν σε ένα διεθνές κοινό, δίνοντας φωνή σε σκέψεις και συναισθήματα στο πλαίσιο του φετινού θέματος «Τhe Unheard Voices of Conflict: Stories from Around the World» («Φωνές συγκρούσεων που δεν έχουν ακουστεί: Ιστορίες από όλο τον Κόσμο»)!

Never Such Innocence 2020–21 - Info

- Πληροφορίες: https://www.britishcouncil.gr/events/international-competition-never-such-innocence
- Τα έργα που διακρίθηκαν στον φετινό διαγωνισμό https://www.neversuchinnocence.com/2020-21-winners
 - Το ευχαριστήριο μήνυμα της Lady Lucy French, OBE, σε όλους τους συμμετέχοντες στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=iK2zgnK404U

Το πρόγραμμα και το ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ