Ελλαδα

Φωτιά σε Κορινθία-Δυτική Αττική: Κάηκαν πάνω από 71.000 στρέμματα

Τεράστια οικολογική καταστροφή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ © EUROKINNISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Κάηκαν πάνω από 71.000 στρέμματα - 279 άνθρωποι και 373 κατοικίες επηρεάστηκαν άμεσα από την πυρκαγιά.

Στάχτη έγιναν από τη μεγάλη φωτιά σε Κορινθία και Δυτική Αττική πάνω από 71.000 στρέμματα, ενώ εκτιμάται ότι 279 άνθρωποι καθώς και 373 κατοικίες επηρεάστηκαν άμεσα από την πυρκαγιά. 

Οι νεότερες δορυφορικές εκτιμήσεις των καμένων εκτάσεων στην Ανατολική Κορινθία και στη Δυτική Αττική, μετά την ύφεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας το βράδυ της Τετάρτης 19/5, δείχνουν ότι κάηκαν περίπου 71.285 στρέμματα μέσα σε διάστημα λιγότερο των τριών ημερών.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε αποκτήσει για αρκετές ώρες ακραία συμπεριφορά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και της πλούσιας καύσιμης ύλης μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα ξηρασίας.

geraneia-ori.jpg

Τα νεότερα στοιχεία των καμένων εκτάσεων προέκυψαν από ανάλυση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών (EMS). Οι υψηλής ανάλυσης εικόνες από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Pleiades-1B το πρωί του Σαββάτου δείχνουν ότι κάηκαν κατά προσέγγιση 41.400 στρέμματα δασικών εκτάσεων, 12.370 στρέμματα καλλιεργειών και 11.870 στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Σχίνος - Αλεποχώρι πριν και μετά την καταστροφική πυρκαγιά.Το αποτύπωμα μιας οικολογικής καταστροφής

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ