Ελλαδα

Ελαφρά αυξημένη σήμερα 22/5 η κίνηση στα λιμάνια

Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιμάνι - Πλοίο
Λιμάνι - Πλοίο © UROKINISSI/ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών με ελέγχους μέσα και έξω από τα πλοία στα λιμάνια της χώρας

Οκτώ απόπλοι πλοίων έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο 22/05 από το λιμάνι του Πειραιά, όπου η κίνηση είναι ελαφρά αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, μετά απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Επίσης από το λιμάνι της Ραφήνας για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 5 αναχωρήσεις πλοίων και 5 από το λιμάνι του Λαυρίου.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών με ελέγχους μέσα και έξω από τα πλοία για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, όπως μάσκες και αποστάσεις.

Οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μαζί με το εισιτήριό τους θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών (εναλλακτικά rapid test ή self test 24 ωρών), ή διαφορετικά μία βεβαίωση νόσησης 2 ως 9 μήνες μετά από αυτή.

Η πληρότητα των πλοίων είναι στο 85% γι’ αυτά που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες. Επίσης το 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Πώς πάμε στα νησιά

Η πληρότητα στα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία μπορεί να φτάνει έως το 80% του συνολικού αριθμού επιβατών ή το 85% εφόσον το πλοίο διαθέτει καμπίνες. Η κάλυψη των καθισμάτων αεροπορικού τύπου πρέπει να ανέρχεται στο 50%.

Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων μπορούν να βρίσκονται έως 4 άτομα εφόσον είναι σύζυγοι/συμβιούντες ή συγγενείς. Διαφορετικά έως 2 μεμονωμένοι επιβάτες ή μέλη πληρώματος.

Πληρότητα έως 80% επιτρέπεται στα επιβατηγά – οχηματαγωγά ταχύπλοα ή υδροπτέρυγα εφόσον ιαθέτουν φίλτρα τύπου HEPA. Σε διαφορετική περίπτωση η πληρότητα δεν μπορεί να ξεπερνά το 50%.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί ήδη για την επιβίβασή τους σε πλοίο οι επιβάτες ενήλικες αλλά και παιδιά άνω των 5 ετών θα πρέπει:

  • είτε να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους για τον κορωνοιό τουλάχιστον 14 μέρες και να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • ή να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε μοριακό έλεγχο έως 72 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού, σε rapid test ή self test εντός 24 των τελευταίων 24 ωρών πριν το ταξίδι ή
  • να επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο έως εννιά μήνες μετά τη νόσηση.

Από τις υποχρεώσεις αυτές εξαιρούνται οι επιβάτες των πορθμειακών γραμμών Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος – Φανερωμένη σαλαμίνας, Πόρος – Γαλατάς Τροιζηνίας και Ρίο – Αντίριο καθώς και οι ακτοπλοικές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια.

Σε όλες τις περιπτώσεις για την επιβίβαση των επιβατών από λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας προς νησιά και αντίστροφα συμπληρώνεται υποχρεωτικά το Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ