Ελλαδα

Φωτιά-Σχίνος: Μέχρι τη Ρόδο και την Κω έφθασε ο καπνός (εικόνες)

Έντονη ανησυχία στους πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καπνός στη Ρόδο από τη φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας
Καπνός στη Ρόδο από τη φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας © RODIAKI

Μέχρι τη Ρόδο και την Κω και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου έφθασε σήμερα το πρωί ο καπνός από την τεράστια πυρκαγιά της Κορίνθου.

Ορατός στην Ρόδο, την Κω και άλλα νησιά των Δωδεκανήσων έγινε ο καπνός από τη φωτιά στον Σχίνο Κορίνθου το πρωί της Παρασκευής 21 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το rodiaki, λίγο μετά τις 10 το πρωί, τεράστιες περιοχές στη Ρόδο (από τον Άγιο Σουλά, την Ψίνθο, τον Αρχάγγελο, τα Κοσκινού, Αφάντου, Καλυθιές καθώς, επίσης και περιοχές της δυτικής πλευράς) καλύφθηκαν με καπνό.

Καπνός στη Ρόδο από τη φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας
Καπνός στη Ρόδο από τη φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας © RODIAKI

Στην αρχή επειδή υπήρχε σε εξέλιξη φωτιά στη χωματερή της Λίνδου, κάποιοι υπέθεσαν ότι ο καπνός είναι από αυτό το σημείο. Όπως, όμως, εκτιμούν οι αρμόδιες αρχές, ο καπνός προέρχεται από τη μεγάλη φωτιά της Κορινθίας.

Ο καπνός που έκανε την εμφάνισή του πάνω από τα δύο νησιά ανησύχησε αρκετούς πολίτες, που υπό τον φόβο της πυρκαγιάς ενημέρωσαν για το φαινόμενο την Πυροσβεστική. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, Νικήτας Βενιός, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ανέφερε ότι ο καπνός οφείλεται πιθανότατα στην πυρκαγιά που μαίνεται στην Κορινθία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ