- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευρωπαϊκός δορυφόρος κατέγραψε τη φωτιά στην Κορινθία (εικόνα)
Στάχτη και αποκαΐδια άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα - Κάηκαν 40.000 στρέμματα δάσους
Στη δημοσιότητα η εικόνα για τη φωτιά στην Κορινθία που κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 και δείχνει το μέγεθος του πύρινου μετώπου.
Αποκαλυπτική είναι η εικόνα από τη φωτιά στην Κορινθία που κατέγραψε ο ένας από τους δύο ευρωπαϊκούς δορυφόρους Sentinel-2.
Ο δορυφόρος πέρασε το πρωί της Πέμπτης (20/5) πάνω από τη Δυτική Αττική και την Ανατολική Κορινθία και κατέγραψε την καμένη έκταση, καθώς και τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς που κατευθύνονταν προς τα Μέγαρα, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.
Όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σύμφωνα με τη δορυφορική εικόνα και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Copernicus - EMS, περισσότερα από 25.000 στρέμματα δάσους είχαν γίνει στάχτη λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης. Η εκτίμηση αυτή έγινε πριν από την απογευματινή ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα το καταστροφικό έργο της φωτιάς στην Κορινθία να γίνει ακόμα μεγαλύτερο, φθάνοντας κοντά στα Μέγαρα.
Στη νέα έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις στο πύρινο μέτωπο, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι 40.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προτεραιότητα η ενίσχυση της έρευνας, η διεθνοποίηση και η επίλυση του στεγαστικού
Θέτουν νέα ερωτήματα για την πορεία της δικαστικής διερεύνησης
Το χρονικό της υπόθεσης
Κατηγορείται για απάτες και πλαστογραφίες
Κλειστό το μονοπάτι για τη Μονή Στομίου
Η οργάνωση έχει περιθάλψει φέτος 73 αλεπούδες
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Για ψευδείς δηλώσεις εκτάσεων σε νησιά από παραγωγούς στην Κρήτη
Τι κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα
Μία από τις προτάσεις έχει σχεδιαστεί από Ελληνίδα γραφίστρια
Τι αλλάζει στις δύο γραμμές
Το χρονικό της υπόθεσης
Ηλικίας από 14 έως 17 ετών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο ταμπλό του ταξί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.