Ελλαδα

Ευρωπαϊκός δορυφόρος κατέγραψε τη φωτιά στην Κορινθία (εικόνα)

Στάχτη και αποκαΐδια άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα - Κάηκαν 40.000 στρέμματα δάσους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορινθία - Φωτιά: Το πύρινο μέτωπο, όπως το κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2
Κορινθία - Φωτιά: Το πύρινο μέτωπο, όπως το κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 © meteo

Στη δημοσιότητα η εικόνα για τη φωτιά στην Κορινθία που κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 και δείχνει το μέγεθος του πύρινου μετώπου.

Αποκαλυπτική είναι η εικόνα από τη φωτιά στην Κορινθία που κατέγραψε ο ένας από τους δύο ευρωπαϊκούς δορυφόρους Sentinel-2.

Ο δορυφόρος πέρασε το πρωί της Πέμπτης (20/5) πάνω από τη Δυτική Αττική και την Ανατολική Κορινθία και κατέγραψε την καμένη έκταση, καθώς και τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς που κατευθύνονταν προς τα Μέγαρα, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

Όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σύμφωνα με τη δορυφορική εικόνα και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Copernicus - EMS, περισσότερα από 25.000 στρέμματα δάσους είχαν γίνει στάχτη λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης. Η εκτίμηση αυτή έγινε πριν από την απογευματινή ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα το καταστροφικό έργο της φωτιάς στην Κορινθία να γίνει ακόμα μεγαλύτερο, φθάνοντας κοντά στα Μέγαρα.

Στη νέα έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις στο πύρινο μέτωπο, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι 40.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη.

fotia-korinthia-doriforos.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ